Súlyzóval végez kitöréseket egy pár az edzőteremben.

Bizonyára te is észrevetted, hogy az utóbbi időben mintha kicsit ellustultál volna. Az lenne a legjobb, ha a tavasz közeledtével felkelnél a téli álomból és ismét elkezdenél edzeni. Kezdetnek az is nagyon jó, ha a naponta a következő, mindössze negyedórás gyakorlatokat elvégzed, hiszen ezek is adhatnak némi energiát és meg is erősíthetik kicsit az izmaidat.

Ezek a gyakorlatok arra is nagyon jók, hogy izmot építs, és így több kalóriát égethet el a szervezeted. A rendszeres edzések nemcsak az izmokat, de a csontokat is megerősítik és még a teljesítményt is fokozzák. Az erősíti edzés csökkenti a szorongást és javítja az inzulinérzékenységet, javítja a metabolikus egészséget és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázati tényezőit.

Ezeket a gyakorlatokat akár az irodában is elvégezheted, hiszen mindössze csak a saját testsúlyodat kell ahhoz használnod. Először a kitörés gyakorlat következik. Állj egyenesen, csípőre tett kezekkel. Ügyelj arra, hogy a törzsed egyenes maradjon. Lépj előre, hajlítsd be a jobb térdedet, a másik lábadat pedig csúsztasd hátra. Tartsd így meg magad legalább 30 másodpercig, majd jöhet a következő lábad is. Csinálj ebből a gyakorlatból tízet.

Most a csípőemelés következik. Feküdj a hátadra, hajlítsd be mindkét térdedet, feszítsd meg a farizmaidat, majd emeld meg a csípődet. Ügyelj rá, hogy a vállaid ne emelkedjenek fel a talajról. Amikor a csípődet a magasba emeled, számolj el ötig, majd tedd le a fenekedet a padlóra. Ebből is végezhetsz többet.

Feküdje le a talajra, a lábaid legyenek szorosan egymás mellett, a két kezed pedig helyezd a fejed mellé. Most próbálj felülni, de közben emeld fel a lábaidat, amennyire csak tudod. A két kezed emeld a lábaid irányába és próbáld megérinteni a kezeddel a lábad ujjait. Végezd el a gyakorlatot legalább húsz alkalommal.

Most egy kissé bonyolultabb gyakorlat következik. Ez a gyakorlat az egyensúlyérzékedet fejleszti. Állj egyenesen, majd hajlítsd be a bal lábad és érintsd meg vele a fenekedet, közben emeld a magasba a bal karodat is. Hajold előre, a bal kezet helyezd a jobb lábad elé, de közben a behajlított térdedet se nyújtsd ki. Egy kis nehezítés: a jobb karodat nyújtsd ki oldalra. Végezd el a gyakorlatot a másik végtagjaiddal is. Csinálj ebből a gyakorlatból legalább tizenötöt mindkét oldaladdal.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*