Kerékpáros verseny a Balaton körül.

A túrára 2016. április harmincadikán kerül sor. A start helyszíne a zamárdi strand. Hat órakor indulnak a versenyzők a célállomásról. A rajt előtt minden kerékpár átvizsgálásra kerül, illetve mindenki megkapja a részvételre jogosító azonosítóját is. Emellett meg kell történnie a nevezésnek és a nevezési díj befizetésének is. A kerékpárok átvizsgálását mindenki megteheti otthon is, de a verseny előtti napon is van rá lehetőség, ugyancsak a zamárdi strandon. Jó ha tudod, hogy ha nincs megfelelő állapotban a biciklid, akkor a szervezők nem engednek majd a versenyen indulni. Igaz, hogy a verseny reggel hat órakor kezdődik, de regisztrálásra csak 4 óra harminc perc és öt óra 15 perc közötti időpontban van lehetőség.

A túra kerékpárútvonalon, illetve kerékpárosbarát útvonalon zajlik. Ez csak akkor változik, ha egy-egy terület nem rendelkezik kerékpárúttal. A túrázókhoz csatlakozni Siófokon is van lehetőség, de csak abban az esetben, ha előző nap vetted a fáradtságot és elmentél Zamárdiba regisztrálni.

Ha szeretnél részt venni ezen az izgalmas túrán, akkor ne csak a lelkesedésedet vidd magaddal, hanem jobban jársz, ha alaposan felkészülsz a versenyre. Legyen nálad egy pótbelső. Ha bármi gond lenne a bicikliddel, a szervizautó legénysége a segítségedre siet és elhárítják a problémát. Mivel elég sok jelentkező várható, ezért nagy lesz a tömeg, így az esetleges balesetet sem lehet kizárni. A nagyobb sérülés elkerülése érdekében vértezd fel magad sisakkal, szemüveggel és kesztyűvel. Figyeld az időjárást és ezek szerint öltözködj! Legyen nálad esőkabát, szendvics, müzliszelet és víz.

A szervezők kérik, hogy csak azok jelentkezzenek a versenyre, akik nyafogás nélkül képesek a 206 kilométeres távot teljesíteni. Azért ez nem kis táv, mindenképpen nagy kitartást és ez esetben ülőképességet igényel. Természetesen előfordulhat, hogy valakinek hirtelen akad valamilyen egészségügyi gondja. Nem kell megijedni, a szervezők nem lesznek mérgesek, sőt, az illetőt beültetik a kísérő autóba, viszont több ember szállítására nincs lehetőség.

Amennyiben a Balatonkört teljesítők közül valaki mégis elfárad, akkor lehetősége van Tihany és Szántód között komppal, míg Badacsony és Fonyód között hajóval átkelni. Viszont az átkelés költségeit nem fedezi a nevezési díj.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*