Kitartást, azaz plankot végez egy férfi és egy nő egymás mellett.

Mindenkinek nagy szüksége lenne erősítő edzésekre, még a futóknak is, pedig sokan elfeledkeznek róla vagy megpróbálják elbliccelni a dolgot. Pedig az erősítő edzések azokat az izmokat erősítik, amelyek lehetővé teszik, hogy futás közben minél kisebb legyen a sérülésveszély, de az edzések hatékonyságát is növelni tudják, illetve a gyorsaságot is fejleszteni képesek. De elősegítik azt is, hogy a testtartás javuljon, illetve az egyensúly is fejlődjön. A futóknak is minden testrészükre koncentrálniuk kell, de a legfontosabb a boka, a térd, a medence és a törzs megerősítése.

Teríts le egy polifoam szőnyeget a padlóra, majd feküdj hasra. A két karoddal támaszkodj meg a padlón, vagyis emelkedj alkartámaszba. A tested mindvégig maradjon egyenes, ne homoríts, ne emeld meg a fenekedet. Maradj így, ameddig csak tudsz. Közben számolj magadban szép lassan. Eleinte lehet, hogy csak kevés ideig bírod, de minél többet gyakorolsz, annál több ideig tudod megtartani ezt a pozíciót. Ez a gyakorlat azokat az izmokat fejleszti, amelyek a törzset stabilizálják, illetve a hát alsó szakaszát erősíti. Mindkettő fejlesztése lehetővé teszi, hogy egyenes legyen a testtartásod.

A térdlendítés az egyensúly fejlesztésére szolgál. Állj fel, majd a jobb lábaddal lépj hátra úgy, hogy közben a térded be van hajlítva. A bal lábaddal pedig lépj előre, szintén behajlított térddel. Lendítsd a jobb térdedet először előre, majd fel a magasba, majd lépj vissza támadóállásba. Csinálj ebből a gyakorlatból 10 ismétlést, majd következzen a másik lábad. Arra ügyelj a gyakorlat végrehajtása közben, hogy a medencéd maradjon vízszintes pozícióban, a hátad pedig mindvégig egyenes legyen.

Ha szereted a guggolást, akkor a következő gyakorlatot élvezni fogod. De jó, ha tudod, hogy ez nem egyszerű guggolás, hanem egylábas guggolás lesz. Állj fel, a lábaid legyenek csípőszéles terpeszben, a két karodat pedig nyújtsd ki magad elé. A bal lábadat kissé emeld meg előre, majd kezdj el kissé ülő pozitúrát felvenni, a csípődet és a térdedet kissé hajlítsd be a gyakorlat végzése közben. Ereszkedj olyan mélységig, ameddig csak tudsz, várj egy picit, majd visszaállhatsz a kezdeti pozitúrába. Figyelj arra, hogy a derekad és a hátad is mindvégig maradjon egyenes és a csípőd pedig vízszintesen legyen. Végezz el ebből a gyakorlatból 8-10 ismétlést, majd lábcsere következik.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*