Reggeli edzés a tengerparton.

Lehet, hogy eddig azért hanyagoltad a testmozgást vagy az életmódváltást, mert nem kaptál jó tippeket ahhoz, hogyan is kezdj hozzá. Hidd el, csak elkezdeni nehéz, aztán már testileg és lelkileg is vágyni fogsz arra, hogy az új életmód szerint élj és gondolkodj.

A reggeli edzés a legjobb

Ha eddig nem tudtad eldönteni, hogy mikor eddz, akkor most elárulhatom, hogy számos kutatás szerint a reggeli edzés a legjobb. Miért? Azért, mert a reggel végzett edzés jobban megtámogatja a szív egészségét, hozzájárul a megfelelő anyagcseréhez, a hormonokra is kiegyensúlyozó hatást gyakorol.

A reggeli edzés még a zsírégetéshez is jobban hozzájárul, márpedig aki életmódot akar váltani, gyakran azért teszi, hogy megszabaduljon a súlyfeleslegtől, elérje a számára ideális súlyt és ezzel együtt csinosabb legyen.

Igazából, ha neked csak napközben vagy este van időd mozogni, a fentebb leírtak miatt nehogy úgy dönts, hogy akkor jobb nem is mozogni. Ezek a hatások akkor is elérhetők, ha napközben, vagy este mozogsz, csak reggel fokozottabban érvényesülnek a pozitív hatások. Ettől még más napszakban is érezhetőek lesznek a pozitív változások.

Az étkezés is számít

Az edzés és az étkezés egymás nélkül semmit sem ér. Nagyon lényeges, hogy az egészséges táplálékokat részesítsd előnyben. Különösen ügyelj a gyulladást csökkentő táplálékok fogyasztására. A legjobban a zöldségek rendszeres fogyasztásával tudod elkerülni, hogy gyulladás alakuljon ki a szervezetedben. Miért olyan fontos ez? A gyulladás lehet akut és krónikus. Amennyiben krónikussá válik, úgy komoly betegségek fenyegethetnek. Ilyen krónikus betegség a cukorbetegség és a különféle szívbetegségek.

Az izomépítésről se feledkezz meg!

Amennyiben a testsúlycsökkentés a célod, akkor próbálj olyan gyakorlatokat végezni, amelyekkel zsírt égetsz. Azonban egy idő után az izomépítésre is különös figyelmet kell fordítanod, mivel a kor előrehaladtával az izmok leépülnek, amennyiben nem használják azokat. Az izmok építését nemcsak a megfelelő gyakorlatok, hanem a fehérjebevitel is elősegíti. Ügyelj a zsír, a szénhidrát és a fehérjék megfelelő arányú bevitelére.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*