Step aerobic gyakorlatai kézi súlyzóval nehezítva.

A narancsbőr – vagy más néven cellulit – akkor alakul ki, amikor a nyirok- és a vérkeringésben zavar keletkezik, vagyis egyre több és több folyadék kerül a hajszálerek falán keresztül a sejtek közé, ami előbb-utóbb ödémához vezet. Ehhez később anyagcsere-problémák is csatlakoznak, ami további betegséget von maga után, mint például cukorbetegség, magas vérnyomás, köszvény, de a vér zsírszintje is megemelkedhet.

Narancsbőrt okozhat a rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, amely főként zsírban és kalóriában gazdag táplálékokat tartalmaz. Az esti vacsora is jó barátja a narancsbőrnek, hiszen ilyenkor már nem dolgozzuk le a kalóriákat. A cellulit kialakulhat, ha túl sok stressz ér bennünket, vagy túlzásba visszük az alkoholfogyasztást és emellett még dohányzunk is. Persze a genetikai hajlam és hormonproblémák miatt is lehet narancsbőrös egyes testrészünk.

A narancsbőr elsősorban a popsin és a combokon szokott kialakulni. A cellulit leghatékonyabb ellenszere az olyan mozgás, amely erősíti a kötőszöveteket. A hangsúly a rendszerességen van. Emellett persze lehet használni váltakozva a hideg és meleg vizes zuhanyt és a különféle csodakrémeket, mégis a legjobb megoldás, ha sporttal lépsz fel a legnagyobb ellenségeddel, a cellulittal szemben.

A kardioedzés – főleg, ha ez elég intenzív – zsírt és kalóriát képes égetni, és még az anyagcserédet is felgyorsítja. Fontos, hogy olyan edzésformát válassz, amely az egész testedet megmozgatja, mint például a spinning, vagy a zenére végzett edzésformák, de akár a taposógép is hatásos lehet, hogy a narancsbőr végérvényesen eltűnjön.

A step aerobic szintén nagyszerű választás, hiszen ezzel a mozgásformával nemcsak a kalóriákat égetheted el, és nemcsak a cellulit fog elillanni, hanem még jelentős súlyfeleslegtől is megszabadulhatsz. A step aerobic arról szól, hogy egy pad segítségével különféle koreográfiákat kell végrehajtanod. Közben szól a zene, és vannak olyan gyakorlatsorok, amelyhez kézi súlyzót is használnod kell, amely csak tovább fokozza a zsírégetést és ezzel együtt a narancsbőr elleni küzdelmet.

Ha nincs időd edzésre rohangálni, akkor maradj otthon és végezz guggoló gyakorlatokat, mivel ezek is nagyon hatásosak lehetnek a cellulit ellen. A gyakorlatot pontosan kell elvégezned, mert csak akkor lesz eredményes. Itt nem a gyorsaság számít, hanem érezd, ahogy keményen megfeszülnek az izmaid. Elsőször is állj vállszélességű terpeszbe, úgy, hogy a sarkaidon legyen a súlypont. A lábfejed és a térded mutassanak egy irányba, a kezed és a fejed előre nézzen. Told hátra a fenekedet, hajlítsd be a térdeidet, majd guggolj le. A felállásnál arra vigyázz, hogy a sarkadból indítsd a mozgást, a hátad mindvégig maradjon egyenes, és a térdeid ne legyenek előrébb, mint a lábujjaid. Később, hogy nehezíts kicsit ezen a guggolós gyakorlaton, kapj a kezeidbe egy-egy súlyzót, és ezekkel az eszközökkel végezd a guggolást.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*