Fiatal lány szürke topban és nadrágban egy futógépen fut, közben fülhallgatóval zenét hallgat.

Hónapok óta rendszeresen sportolsz, de nem még mindig nem sikerült elérned az álomalakot? Akkor a következő három tipp neked szól.

Az éltető víz nélkül nem lennénk képesek életben maradni. Segítséget nyújt a táplálék megemésztésében, eltávolítja a szervezetben felhalmozódó méreganyagokat, szabályozza a testhőmérsékletet, biztosítja a megfelelő vérkeringést és oxigént, tápanyagot szállít a sejtekhez és emellett még a szerveket, szöveteket és ízületeket is védi.

A víz segítséget nyújt, ha súlyfeleslegedtől szeretnél megszabadulni, merthogy csökkenti az étvágyat, telítettségérzést ad és még a zsírok lebontását is elvégzi. Képes csökkenteni a koleszterinszintet, amely szintén a fogyást támogatja meg. Az emésztésed csak akkor lesz megfelelő, ha elegendő a napi vízfogyasztásod. A dehidratáltság puffadást eredményez és a szervezeted vízvisszatartással reagál, ha keveset fogyasztasz belőle. Segítségével a salakanyagok is könnyebben tudnak a szervezetedből távozni. A gyenge izomtónusért és az izomfájdalomért is a vízhiány tehető felelőssé és még a fogyást megakadályozza. Egy felnőtt ember napi vízszükséglete 2-3 liter. Fontos, hogy a folyadékveszteséget jó minőségű, tiszta vízzel és ne holmi cukros üdítőitalokkal pótold.

Ha a testsúlyod csökkentése a célod, akkor válaszd a kardio edzésformákat, hiszen ezek tényleg segítséget fognak nyújtani a súlyvesztésben. Ezek közül is az úgynevezett intervallumedzés mellett tedd le a voksodat, ahol a keményebb, intenzív gyakorlatokat a nyugisabb tempóban végzett mozgásformák váltják fel. Te magad is készíthetsz edzéstervet, és te is kiválaszthatod, hogy milyen sportot szeretnél űzni, hiszen itt lehet futni, kerékpározni, lépcsőző gépet használni, erősítő gyakorlatokat végezni, és ezeket kombinálhatod is egymással. Fontos, hogy minden edzésed legalább 45 perces legyen. Például variálhatod a közepes intenzitású futást a gyaloglással. Ilyenkor fuss keményen 3 percig, majd 2 percig lazább tempóban gyalogolj. Ezt ismételd, míg le nem telik a 45 perc. De társíthatod a gyorsabb és lassúbb tempójú futást, a futást és bármelyik kardiomozgást, vagy a kardiomozgást erősítő gyakorlattal. A hangsúly a szabályosan váltakozó terhelésen van. A keményebb szakaszban a pulzusod megemelkedik, a lazább fázisban lecsökken, de mielőtt a szervezeted megörülne a pihenőnek, már ismét felszökik a pulzusod a nehezebb, nagyobb terhelés hatására.

Alakod formálásában segítséget nyújthat a testkezelés is. A testkezelés korlátozódhat a test egy kényesebb területére, de akár a test egészére is. Választhatod az úgynevezett vitálterápiát, melynek célja az anyagcsere-folyamatok élénkítése. Ez a zsír- és a kötőszövetben is szemmel látható változást képes előidézni. A vákuummasszázs elősegíti a salakanyagok és a zsír távozását a szövetekből. Ezeken kívül létnek ultrahanghullámmal és rádiófrekvenciával végzett testszépítő procedúrák és zsírégető, narancsbőr-eltávolító, karcsúsító kozmetikai eljárások is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*