Hipnotizőr és kezelése alatt álló páciense.

A súlykontroll és a súlygyarapodás elkerülése különösen idősebb korban fontos a hozzá köthető betegségek egész sorának megelőzése érdekében. Amennyiben ideális testsúlyodnál mintegy 10 kilóval többet nyomsz a mérlegen, halált okozható számos betegség is sokkal nagyobb mértékben veszélyeztet, többek között a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szívkoszorúér-betegség, a méhnyakrák, az obstruktív alvási apnoé (légzéskimaradás alvás közben) és a mellrák. A legtöbb túlsúlyos ember továbbá kerüli a testmozgást, ezzel még inkább súlyosbítva saját helyzetét.

A napjainkra jellemző ülő munkával párosuló túlsúlyos állapot különösen gyakran vezet szívbetegséghez és más egészségügyi problémákhoz. A magas koleszterinszint túlsúllyal együtt szintén további komplikációkhoz vezethet. Jó hír azonban, hogy már kismértékű fogyás is jelentősen hozzájárul az egészségi állapot javulásához. 10%-os testsúlyvesztéssel már csökken a vérnyomás, a koleszterin, a triglicerid és a vércukor szintje.

Manapság számos hatékony módszer közül választhatnak a fogyni szándékozók. Ezek közül az egyik a súlycsökkentés hipnózis által. A hipnózis útján történő fogyással kapcsolatban azonban sok tévhit él. Mivel nem jár gyógyszerszedéssel vagy sebészeti beavatkozással, sokan a legbiztonságosabb módszerek egyikeként tartják számon.

Alábbi tényeket kell számításba venned, ha hipnózis útján szeretnél súlyt veszteni:

1. A hipnózis rendkívül kockázatos lehet, ha nem szakszerűen vagy nem megfelelő képesítéssel rendelkező személy végzi. A köztudatban egészségre veszélytelen eljárásként él a hipnózis, pedig nagyon is kockázatos lehet, ezért mindenképpen győződj meg arról, hogy a hipnózist végző személy megfelelő képzettséggel rendelkezik és tudja, milyen tényezőket kell figyelembe vennie, mielőtt megkezdené a kezelést.

2. Önmagában a hipnózis nem szabadít meg a felgyülemlett zsírtól és a súlyfeleslegtől. A legtöbb egészségügyi szakértő úgy véli, hogy a hipnózis csak komplett, összehangolt program részeként hatékony, és nem alkalmazható a fogyókúra egyedüli eszközeként. Egyetlen kezelés továbbá csak minimális hatással van az egyén testsúlyára. A hatékonyság fokozása érdekében érdemes pszichoterápiával kiegészíteni a hipnózist. Ez azért van, mert a hipnózis nem más, mint különösen nyugodt tudatállapot, melynek pillanatában az egyén még mindig hatalmat gyakorol saját teste felett.

3. Hipnózis által azonban tudatalatti állapotba is lehet kerülni. A test ebben az esetben sokkal befolyásolhatóbb, mivel fokozottan összpontosít az őt érő hatásokra. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy az egyén tudatát át lehet programozni hipnózis által.

Valójában a hipnózis leginkább pihentető kezelésnek minősül, melynek hatása fokozódik, ha szakképzett hipnotizőr végzi. Eredményét tekintve így semmi különleges vagy varázslatos sem várható. Vagyis a hipnózis sokkal inkább csak kiegészítő kezelés lehet a fogyókúrás program során, nem pedig a fogyás egyetlen eszköze. Más módszerekkel kombinálva azonban eredményes lehet, mivel biztosítja a nyugodt, friss tudatállapotot. Végül is az egészséges testhez friss elme szükséges.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*