Fehér tányéron kés, villa, falatnyi párolt zöldségek: brokkoli, sárgarépa, zöldborsó, burgonya.

Fogyni szeretnél? Rövid idő alatt kell megszabadulnod néhány felesleges kilótól? Alapvetően nem javasolt a gyors fogyás, az úgynevezett drasztikus fogyókúrás módszerek alkalmazása, sokan mégis ezeket választják a gyors eredmény érdekében. Olvasd el ezt a cikket, ha a lehető leggyorsabban szeretnél megszabadulni pár kilótól.

1. Ételadag csökkentése

Az ételadag csökkentésével gyorsan lehet fogyni. A fogyasztott étel mennyiségét csak kis mértékben csökkentsd. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a gyors fogyás egyet jelent az éhezéssel, ezért semmit nem esznek. Ez a módszer akkor is káros, ha csak pár napig tart. Ne ezt válaszd, mert farkasétvágyad lesz, ha újra elkezdesz enni, és gyakorlatilag automatikusan visszahízod a leadott kilókat. Arról nem is beszélve, hogy az éhezés káros az egészségre.

Fontos viszont, hogy jelentősen csökkentsd az édesség és a zsíros rágcsálnivalók fogyasztását. Legjobb, ha rövid időre teljes mértékben kiiktatod őket az étrendedből, ha gyorsan szeretnél fogyni. Almát vagy narancsot egyél csokoládé és burgonyaszirom helyett, ha hirtelen megkívánsz valamit. A kalóriadús édességek nélkülözése önmagában is jelentős mértékben csökkenti a teljes kalóriafogyasztást.

2. Rendszeres testmozgás

Rendszeres testmozgással is aránylag gyorsan megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől. Némi időre van szükség azonban, mire meglátszik a hatása, legtöbb esetben egy vagy két hét szükséges ahhoz, hogy látványos változást észlelj a külsődön. Minél több súlyfelesleg van rajtad, annál gyorsabban és látványosabban fogsz fogyni.

Testmozgással azért is érdemes kiegészíteni a fogyókúrát, mert segít a kalóriabevitel szabályozásában. Ha a rendszeres testmozgással hozzászokik a szervezeted a kalóriaégetéshez, idővel kevesebb kalóriát vesz fel, és tulajdonképpen ezért csökken a testsúlyod. Ha nagyon gyorsan akarsz fogyni, nyilván intenzív testedzésben gondolkodsz. Ne feledd, biztonságosabb, ha kímélő edzéssel kezdesz a sérülések elkerülése érdekében, különösen, ha előtte nem folytattál túlságosan aktív életmódot.

3. Tisztítókúra

A tisztítókúra a gyors és drasztikus fogyás egyik legjobb módszere. Béltisztító kúrának is nevezik. A salakanyagok szervezetből történő eltávolításával szabadít meg a súlyfeleslegtől. Ez átlagosan 3-4 kiló azonnali súlyvesztést jelent, általában ennyi salakanyagot tárol az emberi szervezet. A béltisztító kúra segítségével minden méreg- és salakanyagtól megszabadulhatsz.

Tisztítókúra alkalmazása esetén fontos az előírások pontos betartása. Bizonyos esetekben szigorú étrenddel párosul. A leggyorsabb eredmény léböjtkúra segítségével érhető el, a tablettás változatok kevésbé hatékonyak.

Fent részletezett módszerek segítségével legalább néhány felesleges kilótól gyorsan megszabadulhatsz. Fontos azonban az óvatosság és a mértéktartás. A túl drasztikus fogyás eredményes, de az egészségre káros.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*