Edzőteremben húzódzkodást végez egy szép, kidolgozott izmokkal rendelkező férfi.

A tömegnövelés az izomzat növelését teszi lehetővé. Egy-egy izomcsoport azonban nemcsak akkor lesz látványos, ha nagy, hanem amikor a formája is szép. A tömegnöveléshez a gyakori étkezések is szükségesek és emellett a nagy súlyokkal történő kis ismétlésszámban történő edzés is elengedhetetlen. Ha minden vágyad a hatalmas tömeg, akkor jó hírem van, mert vannak kifejezetten tömeg növelésére kitalált gyakorlatsorok, amit aztán nyugodtan alkalmazhatsz, amennyiben a hátadat, a melledet, a vállaidat, a lábaidat, a bicepszedet vagy akár a tricepszedet szeretnéd edzeni.

A guggolás nem pusztán a lábaidat, hanem a törzsegyenesítő és farizmokat, a combokat is alaposan megdolgoztatja. Állj vállszélességnél nagyobb terpeszbe. A vízszintesnél is próbálj lejjebb menni, a térdeit ne nézzenek befelé és ne is dőlj előre. Csinálj ebből a gyakorlatból 3-4 sorozatot, amit ismételj meg legalább tízszer.

Testépítő edzésprogramodban mindenképpen szerepeljen a fekvenyomás, amely az elülső deltát, a tricepszedet és a mellizmaidat fogja megdolgoztatni. A hátad legyen egyenes, a hidazást itt felejtsd el, és könyöködre is ügyelj. Ezt a feladatsort is ismételd meg legalább tíz alkalommal.

A hátad és a combhajlító izmok edzésére használhatod a felhúzást, a döntött törzzsel evezést és a súllyal történő húzódzkodást.

A felhúzással nemcsak a hátad tömege, hanem az ereje és a hátad alsó része is fejlődni fog. Ha a felhúzást választod, biztos, hogy alaposan meg fogod dolgoztatni többek között a hátizmot, a törzsegyenesítő izmot, a farizmot, az alkart, a vádlit és a trapézizmot. Fontos, hogy precízen hajtsd végre a gyakorlatot 3-4 sorozattal és legalább 10 ismétléssel.

Hogyan növelheted hátad szélességét? A súllyal történő húzódzkodással. Ez a hátadon kívül a bicepszedet is alaposan megdolgoztatja. Először a súlyok nélküli húzódzkodást kell alaposan begyakorolni, ha ez már tökéletesen megy, akkor a felveheted a súlyokat is. Ha a tömegnövelés a célod, a 10 ismétlés itt is elengedhetetlen.

Az evezés bármely formájával a hátad vastagságát tudod növelni. Erre a legkitűnőbb gyakorlat a döntött törzzsel történő evezés. Ez a gyakorlat is a hátadat és a bicepszedet veszi igénybe. Mire ügyelj? Ne mozogjon a felsőtested, és ne válassz túl nagy súlyt. Ebből a gyakorlatból csinálj 3-4 sorozatot, és ismételj tízszer.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*