Otthonában végez kézi súlyokkal edzést egy fiatal lány.

Hetente csak kilencven perced van edzeni, de ezt az időmennyiséget is csak három részre, három napra tudod elosztani? A most következő gyakorlatok mindössze fél órát vesznek igénybe. Ha csak ezeket csinálod meg minden egyes héten, máris sokat tettél az egészségedért. A gyakorlatok végzése közben hallgass zenét, és meglátod, két hónap múlva magadra sem fogsz ismerni.

Először is alaposan melegíts be. Mindegy, hogy milyen bemelegítő gyakorlatokat végzel. A lényeg, hogy szánj rá legalább 15 percet, hogy elkerüld a sportsérüléseket. A következő bemelegítés is jó lehet egy gyakorlatnak. Állj egyenesen a padlón. A két karod engedd le a törzsed mellé, majd emeld meg a behajlított jobb térded és húzd fel, ameddig csak tudod. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer, majd jöhet a bal lábad. Ezután végezd el ugyanezt a gyakorlatot, de most úgy, hogy amikor a bal, behajlított térded felemeled, akkor érintsd hozzá a jobb könyöködet. Ebből is végezz el tíz ismétlést, majd válts kart és lábat. Ezzel a gyakorlattal a felső és az alsó végtagjaid is alaposan átmozgatod.

Az első gyakorlathoz feküdj le a padlóra, a térdeid legyenek kilencven fokos szögben behajlítva, a két talpad legyen a padlón. Most vegyél két súlyt a kezedbe, majd nyújtsd ki mindkét karod előre. Vegyél egy mély lélegzetet, majd emelkedj fel egy kicsit a padlóról. Tartsd meg magad tíz másodpercig, majd fújd ki a levegőt és ereszkedj vissza a padlóra, miközben a két karod mindvégig egyenes marad. Végezz el ebből a gyakorlatból húsz ismétlést.

Feküdj a hátadra, hajlítsd be a két térded kilencven fokos szögben. A két súly most is legyen a két kezedben, de most hajlítsd be derékszögben mindkét könyököd. A kezeiddel megtámaszkodhatsz a padlón. Most próbálj felülni. Tartsd meg magad tíz másodpercig, majd ismét leteheted a fejed és a felsőtested a padlóra. Csinálj meg ebből a gyakorlatból harmincat.

Vedd fel az előbbi pozitúrát. Most az lesz a feladatod, hogy amikor kicsit felemelkedsz a padlóról, akkor a két karod is kinyújtod magad előtt úgy, hogy a súlyok a kezeidben vannak. Amikor a padlóról felemelkedsz, akkor vegyél egy mély lélegzetet, majd a padlóra történő visszaereszkedéskor fújd azt ki. Csinálj meg ebből a gyakorlatból is legalább húszat.

Most egy súlyok nélküli gyakorlat következik. Feküdj le a padlóra. Emeld fel a bal lábad és hajlítsd be kilencven fokos szögben. A jobb lábad legyen kinyújtva a padlón. A bal kezed tedd a fejed alá, vagy nyújtsd ki azt a tested mellett. Most végezz felüléseket úgy, hogy a jobb könyököddel minden egyes felülésnél érintsd meg a levegőben lógó bal lábad, térded. Végezz el ebből tíz ismétlést, majd kar- és lábtartáscsere következik.

Ezeket a gyakorlatokat ha rendszeresen végzed, látványos eredményeket tudsz elérni. Természetesen más gyakorlatokat is szükséges ahhoz végezni, hogy az egész tested átmozgasd. Ezeket a gyakorlatokat akkor végezd, ha tényleg nincs másra időd, de valamennyit mindenképpen edzeni szeretnél.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*