Plank váltott vállérintéssel.

Az erősítő edzéshez nincs is másra szükség, csak saját magadra. Öltözz át valamilyen kényelmes ruhába és menj a nappaliba, hogy kényelmesen el tudd végezni a gyakorlatokat.

Az első gyakorlathoz állj kisterpeszbe a szőnyegen. Egy kicsit hajlítsd be mindkét térdet. A hátad legyen egyenes, miközben behajlítod mindkét karod és összekulcsolod azokat. Rugózz egy kicsit, de arra vigyázz, hogy a két könyököd ne érjen a combodhoz. A gyakorlat közben lélegezz mélyeket. Csináld meg ezt a gyakorlatot legalább húsz alkalommal.

A következő gyakorlat egy plank gyakorlat lesz. Vedd fel az alap plank pozitúrát, mintha csak fekvőtámaszoznál. A két lábad legyen enyhe terpeszben. A két kezeddel tartsd meg a testsúlyodat, majd óvatosan emeld fel a jobb karodat és érintsd meg a bal válladat. Számolj el tízig, majd ereszd le a jobb karodat és pihenj öt számolásig, de aztán végezd el a gyakorlatot a másik karoddal is. Mindkét oldalon legalább tíz-tíz gyakorlatot végezz!

Most egy másik gyakorlat következik, amely szintén erősítő gyakorlatnak számít. Ülj le a talajra, a két kezed legyen a hátad mögött. Kissé hajlítsd be a karod és támaszkodj meg azokon. Húzd fel mindkét lábad és a feneked emeld fel a talajról. Számolj el harmincig, miközben így tartod a saját súlyodat. Aztán leteheted a feneked a talajra, de csak addig, amíg elszámolsz tízig. Aztán minden kezdődhet elölről. Végezd el a gyakorlatot legalább tizenötször.

Most hasalj le a padlóra. Biztos emlékszel még a bölcső pozitúrára, nos, ez a gyakorlat is hasonló, de mégsem ugyanaz. A két lábad legyen enyhén behajlítva és kissé emeld fel azokat a talajról. Majd a törzsedet is emeld fel a padlóról. Hajlítsd be mindkét könyököd, nyújtsd ki a két tenyered és érintsd egymáshoz az ujjaidat úgy, hogy kissé baloldalra fordulsz. Tartd meg magad így, miközben elszámolsz húszig. Majd következhet a gyakorlat a másik irányba is. Ismételd meg a gyakorlatot legalább harmincszor.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*