Mérleg pozitúrában van plank helyzetben fitneszszőnyegén egy fiatal lány.

A pilates mozgásformával az egész tested átmozgathatod. Ezek a gyakorlatok nyújtanak, izmosítanak, fejlesztik az egyensúlyérzéket és megnövelik az ízületek mozgékonyságát. A pilatesgyakorlatok megdolgoztatják a mélyizmokat, amelyek nagyon hasznosak más sporttevékenységek végzése és a mindennapi élet tevékenységeinek elvégzése során. Most négy olyan gyakorlat következik, amelyek nemcsak a fentiek miatt hasznosak, hanem azért is, mert segítenek a kalóriaégetésben.

Teríts le a padlóra egy fitneszszőnyeget, öltözz sportruházatba és kezdődhetnek is a gyakorlatok. Az első gyakorlathoz helyezkedj el alap plank pozitúrába. A kezeid vállszélességű távolságra legyenek egymástól. Most a lábaidat is nyisd szét, amelyek szintén legyenek vállszélességű terpeszben. Most kezd el a popsidat a mennyezet irányába emelni, az sem baj, ha közben lábujjhegyre állsz, és ily módon ágaskodsz a magasba. Hogy nehezítsek kicsit a gyakorlaton, a bal kezeddel közben érintsd meg a jobb lábszáradat és tartsd meg magad így 5 másodpercig, majd kar- és lábtartáscsere következik. Csinálj ebből a gyakorlatból tíz ismétlést.

A második gyakorlathoz állj fel. A két kezed kulcsold össze a mellkasod előtt, majd hajlítsd be a jobb lábad és emeld fel olyan magasra, amilyen magasra csak tudod. Ezután tedd csípőre mindkét kezed és kezdj el lefelé guggolni, majd ismét állj egyenesen, a törzseddel hajolj előre, a két karod nyújtsd ki előre, állj a bal lábadra, a másik lábad pedig nyújtsd ki hátrafelé. Ez a mérleg pozitúra. Most ismételd meg a gyakorlatot a másik lábadon állva is. Végezd el a gyakorlatot nyolcszor.

A harmadik gyakorlat nagyon nehéz. Helyezkedj el alap plank pozitúrába, majd támaszkodj meg csak a bal karodon, miközben a jobb karod nyújtsd ki és tedd ki magad mellé, amennyire csak tudod. Csináld meg most úgy a gyakorlatot, hogy a jobb lábadat is oldalra csúsztatod, amennyire csak tudod. Csináld meg a gyakorlatot a másik oldaladdal is, majd csinálj ebből a gyakorlatból is nyolc ismétlést.

A következő gyakorlat négy részből áll. Állj egyenesen vállszélességű terpeszben, a két kezed lendítsd a magasba. Majd hajolj előre a két kezeddel megérintve a talajt. Ezután ereszkedj le fekvőtámasz pozícióba, de úgy, hogy a két kezed és a két lábad is vállszélességű terpeszben legyen. Majd következhet a plank pozitúra. Tartsd meg magad tíz számolásig, majd következzen az ismétlés. Tíz ismétlésig meg se állj!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*