Pécs belvárosában a Mecsek Rallye versenyautói.

Az első Mecsek Rallyet 1967-ben rendezték meg, mely versenyt egy fehér színű BMW 700 Coupé büszke tulajdonosa nyerhette meg. A program ettől az évtől kezdve minden évben megrendezésre kerül, hiszen nagyon nagy népszerűségnek örvend nemcsak az autóversenyzők, hanem a rajongók körében is, akik mindig szép számmal érkeznek erre a sporteseményre.

A 49. Mecsek Rallye egy izgalmas sportvetélkedő és verseny, amely október tizenhatodika és tizennyolcadika között kerül megrendezésre a Mecsek hegységben és Pécs utcáin. Pécs Baranya-megyében található, és Magyarország ötödik legnagyobb településeként tartják számon. Északról a Mecsek határolja, mely középhegység legmagasabb pontja a Zengő, egészen pontosan 682 méter magassággal. A hegység két részre – Kelet- és Nyugat-Mecsek – tagolódik.

Az ősszel megtartott Mecsek Rallye egy Nemzetközi Historic Európa-bajnoki és egy Magyar Bajnoki Futamot foglal magába. Ezen a versenyen kiderül, hogy mely versenyzőkből lesz európai, illetve magyar aranyérmes. A megmérettetés három napon keresztül tart majd Pécsett, a Széchenyi téren és a Mecsek útvonalain.

A Mecsek Rallye eddigi történetét Fekete Kálmán egykori autóversenyző papírra is vetette. Akit tehát érdekel, hogyan is kezdődött a Mecsek lankáira tervezett autóversenyzés, vásárolja meg a könyvet, és abból a legapróbb részleteket is megismerheti. A több mint 300 oldalas könyvben az autósport kiemelkedő alakjai – Goldbach József, Cserna Márta, Sági Endre, Bálint Árpád, Csonka Károlyné, Dévai András, Rasch Henrik és még sokan mások –, szervezők, fotóművészek, újságírók, időmérők, rajongók, sportbírók és a sport mai nagyágyúi is szót kapnak. A könyvet Esztervári Ervin fotóművész fotócsodái teszik még izgalmasabbá.

A programra várnak minden olyan személyt, akik az autósport szerelmeseinek vallják magukat. A rendezvény ingyenes, habár lesznek a három nap alatt olyan programok, amelyekért fizetni kell majd. Az biztos, hogy aki szereti az autóversenyzést, annak felejthetetlen élmény lesz a 49. Mecsek Rallye is, és jövőre is vágyni fog az őrülten izgalmas pillanatokra, amikor kedvencének szurkolhat majd.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*