Almás arcpakolás normál bőrre.

Az emberek alapvetően ötféle bőrtípussal rendelkeznek. Az emberek egy részének száraz, másoknak zsíros, megint másoknak érzékeny az arcbőre. A szerencsések táborába tartozóknak nincsen semmilyen bőrproblémájuk, nekik normál bőrtípusuk van, az emberek egy hányada pedig érett arcbőrrel rendelkezik. Arcbőrünk azonban nem mindig ugyanabba a típusba tartozik, ez életünk folyamán sokszor változhat, módosulhat. Ez függ a bennünket ért környezeti hatásoktól, az évszakoktól, az életmódunktól, de még az életkorunk is nagyban meghatározza, hogy éppen milyen az arcbőrünk. Lehet, hogy aki egész életében a normál bőrtípushoz tartozott, az idősebb korában száraz arcbőrrel fog rendelkezni, hiszen idősebb korunkban bőrünkre leginkább a dehidratáltság jellemző. De ez nem feltétlenül van mindig így.

Ma már nagyon sokféle arcpakolás kapható az üzletekben, de néha elegendő csak kibattyogni a konyhába és némi hozzávalóból mi magunknak is készíthetünk nagyon egyszerű, ám mégis nagyon tápláló arcpakolásokat. Mielőtt nekikezdenél a pacsmagolásnak, előtte mindenképpen végezz arctisztítást, hiszen a hatóanyagok csak így tudnak kellőképpen felszívódni. Akinek érzékeny az arcbőre, csak óvatosan bánjon mindenféle anyaggal, amit az arcára pakol, mert még a természetes anyagokra is érzékeny lehet. Persze ez mindenkire érvényes, mielőtt bárki bármit az arcára helyez, győződjön meg róla, hogy nem allergiás-e az adott termékre, gyümölcsre, zöldségre.

A normál bőrtípussal rendelkezők arcpakolásához szükség lesz fél almára, amelyet előzőleg meg kell hámozni, le kell reszelni. Ehhez keverj egy tojássárgáját, két evőkanál olívaolajat és egy evőkanálnyi mézet. Vidd fel a pakolást az arcodra, hagyd rajta 10 percig, majd tiszta vízzel alaposan mosd le.

Ha száraz a bőröd, akkor a következő pakolásért hálás lesz az arcbőröd. Nyomkodj össze egy villa segítségével fél banánt egy tálkában, majd adj hozzá egy teáskanálnyi mézet és egy evőkanálnyi olívaolajat. Pakolásszerűen vidd fel az arcodra, majd 10 perc hatóidő után mosd le.

Az érett bőrrel rendelkezők egy tálkában keverjenek össze egy alaposan pépesített fél avokádót egy teáskanálnyi növényi olajjal (olíva vagy jojoba), majd adjanak hozzá egy evőkanálnyi zabpehelylisztet. Ehhez a keverékhez annyi tejszín szükséges, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. A pakolást a felhelyezése után 15 perc múlva le lehet mosni.

Ha érzékeny az arcbőröd, akkor egy kis tálkában keverj össze 3 evőkanálnyi túrót egy evőkanálnyi mézzel és egy tojássárgájával. Vidd fel a pakolást az arcodra, hagyd rajta 10 percig, majd mosd le.

Ha zsíros az arcbőröd, akkor egy kistányérban keverj össze fél- vagy egyharmad csomagnyi élesztőt egy teáskanálnyi citromlével és annyi natúr joghurttal, hogy egy jól kenhető masszát kapj. Óvatosan mázold be vele az arcodat, majd 15 perc hatóidő után alaposan mosd le.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*