Ellipszis tréneren a telefonját böngészi egy nő.

Sokan elkeseredettségükben választják a rendszeres edzéseket, mert önmagában a diéta semmilyen, vagy legalábbis csak nagyon kevés eredményt hozott. Aztán jönnek az izzasztó edzések, a rengeteg lemondás, gyötrődés, és az eredmények csak nem akarnak megmutatkozni. Most öt olyan tipikus hibát szeretnék bemutatni, amelyek gátjai lehetnek a fejlődésednek.

Az egyik oka az lehet, ha nem elég hatékony az edzésed, hogy nem jó a testtartásod a gyakorlatok végzése közben. Emiatt nem lesz megfelelő a szervezeted oxigénfelvétele, amely megakadályozza, hogy eredményeket érj el az edzőteremben. Ha nem helyesen veszed és fújod ki a levegőt, az is gátja lehet a fejlődésednek. Sőt, sokan annyira koncentrálnak a gyakorlatok végzése közben, hogy teljesen elfelejtenek lélegezni, ami nagy hiba, hiszen ez is jelentősen leronthatja az eredményeidet.

Sokan elfelejtenek edzés közben inni. Amikor elindulsz otthonról edzeni, mindenképpen vigyél magaddal tiszta ivóvizet és igyál is edzés közben, mert így megakadályozhatod, hogy a tested dehidratált állapotba kerüljön. Ha nem iszol elegendő folyadékot, akkor nagyon hamar kifáradhatsz, és így azt fogod érezni, hogy sokkal keményebb az edzésed, mint amilyennek lennie kellene. A kiszáradás a hormonok szintjét is jelentősen lecsökkeni, ez pedig az izomfejlődést fogja meggátolni. Fogyassz vizet edzés előtt, kortyolgasd azt edzés közben, illetve edzés után is elégítsd ki szervezeted folyadékszükségletét.

Ha a futópadon olvasol vagy a telefonoddal babrálsz, ne csodálkozz, ha nem tudsz megszabadulni egyetlen gramm súlyfeleslegtől sem. Az olvasás elvonja a figyelmedet az edzésről, így nem dolgozol elég intenzíven, ezért csak kevés kalóriát fog a szervezeted elégetni. Ehelyett a kardioedzés alatt hallgass ütemes, pörgős zenét, amely nagyon is hatékonnyá képes tenni az edzésedet. Fontos, hogy éld bele magad az edzésbe, koncentrálj, mert így fogsz valódi eredményeket produkálni az edzőteremben.

Ha utálod az edzéseket és minden alkalommal lógó orral érkezel az edzőterembe, ne csodálkozz, ha nem tudsz eredményeket felmutatni még néhány hónap múlva sem. Kutatások igazolják, hogy sokkal hatásosabb lesz az edzésünk, ha olyan sportot vagy mozgásformát választunk, amely örömmel tölt el bennünket. A kényszerből végzett testmozgás viszont óriási gátja lehet a fejlődésednek.

Sokan ott hibáznak, hogy egész egyszerűen kihagyják az erősítő edzéseket. Márpedig az erősítő edzés fokozza az anyagcserét. Ha rendszeresen kombinálod az aerob és a súlyzós edzést, akkor sokkal kevesebb ételt is fogsz magadhoz venni, ugyanis ez a két edzésforma elősegíti azoknak a hormonoknak a termelődését, amelyek a jóllakottságért felelősek, illetve elősegítik a zsírégetést és a vércukorszintet is stabilizálják, így soha nem fog farkaséhség sem gyötörni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*