Fájó lábszárát húzza térdéhez egy nő a jógaszőnyegén.

Amikor rendszeresen fájdalommal küszködünk, azt gondoljuk, hogy ez soha nem fog elmúlni és most már így kell leélnünk az életünket. Ezek az érzések azért kavaroghatnak benned, mivel állandóan azt közvetíted az agyad irányába, hogy fáj valamid és így a tested is képtelen lesz a gyógyulásra. Mivel az agy folyamatosan kapja a fájdalomüzeneteket, így a test sem tud gyógyulni. Ha már a fájdalomjel nem is olyan erős, az agy akkor is úgy értelmezi, hogy valami baj van, és nem tud a gyógyulásra koncentrálni. Szerencsére vannak olyan gyakorlatok, amelyekkel a fájdalmakat enyhítjük és meg is szüntethetjük. Ha folyamatosan azt az üzenetet küldöd az agyadnak, hogy nem fáj semmid, vagy hogy hamarosan meggyógyulsz, akkor az agyad is hamarosan gyógyulást segítő jeleket közvetít tested számára, amelyek majd a gyógyulás jeleit fogja mutatni.

Az első gyakorlat a boka, a csípő és a láb izmait lazítja el és javítja a vérkeringést. A gyakorlathoz állj egyenesen, a két kezed legyen a tested mellett kinyújtva. Most nyújtsd ki oldalra a bal lábad, tartsd így öt számolásig, majd helyezd vissza a lábaidat a kezdeti pozícióba. Ezután végezd el a gyakorlatot a másik lábaddal is.

A második gyakorlat a törzs izmait nyújtja meg, és meg is erősíti azt. Állj ismét egyenesen, de ezúttal terpeszállásban. Kicsit rogyaszd meg a jobb térded és hajolj el jobb oldalra, miközben a jobb karodat egyenesen oldalra kinyújtod. Majd lassan egyenesedj ki, a jobb karoddal pedig nyújtózkodj a fejed fölött, amennyire csak tudsz. Ezután ismételd meg a gyakorlatot a másik karoddal is.

A harmadik, azaz a sarokemelő gyakorlat erősíti az alsó lábszárat és a bokát, pontosabban azok izmait és a lábfájdalmat is megszünteti. Állj egyenesen miután magad elé helyeztél egy támlás széket. Először kicsit rogyaszd meg a két térded és állj így 5 számolásig. Közben kapaszkodhatsz a szék támlájában. Majd szintén enyhén behajlított térdekkel állj lábujjhegyre és szintén számolj el ötig. Ebből a gyakorlatból csinálj meg tíz ismétlést.

A negyedik, vagyis a csípőgyakorlat megnyújtja a láb, a törzs és a csípő izmait, ezáltal azok veszítenek feszességükből, amely gyakran okoz krónikus fájdalmat. Állj a szék oldalától kicsit távolabb. A bal lábad először kinyújtva helyezd a szék ülésére, majd kicsit pucsítva hajlítsd be a bal lábad. A gerinced közben maradjon egyenes. Majd kapaszkodj meg a szék támlájában és enyhén hajlítsd be a lábad, miközben kicsit kifordított állapotban pihenteted azt a széken. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

A zombi gyakorlathoz állj először egyenesen, a két karod legyen kinyújtva, a két tenyered pedig nyugodjon a két combodon. Majd ebben a testhelyzetben lazán hajolj előre. Aztán a két kezed vedd le a combjaidról és lógasd a levegőben, majd lazán tartsd el kicsit távolabb magadtól. Majd próbálj enyhén jobb irányba mozdulni a kezeiddel együtt. Tartsd meg így magad öt számolásig, majd végezd el a gyakorlatot a másik irányba is. Végül emelkedj vissza a kiinduló pozícióba. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer. Ez a gyakorlat kicsit „széthúzza” a csigolyákat egymástól, amely enyhíti a hátfájást és az izomfeszültséget.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*