sLázat mér egy láthatóan beteg fiatal férfi az ágyában.

Nagyon dicséretes, ha valaki rendszeresen lejár edzeni és gondosan ügyel arra, hogy ne szalasszon el egyetlen alkalmat sem a testedzésre. Azonban vannak olyan élethelyzetek, amikor inkább jobb hanyagolni a testmozgást, a megerőltető edzést pedig szintén el kell felejteni, hiszen ezzel többet ártunk, mint amennyit használunk a szervezetünknek. Nézzük, milyen esetekben nem róható fel az edzés kihagyása.

  1. Ha lázas vagy, csak pihenj!

Bizonyára te is tudod, milyen érzés, amikor magas a lázad. Ilyenkor nemhogy edzeni, még az ágyból kikelni sincs kedvünk. A lázas betegség egy stressz a szervezet számára. Az edzés csak még jobban megnöveli ezt a stressz-szintet, emellett még a testhőmérséklet is magasabb lesz, tehát az edzéssel nemhogy használsz, hanem még rontasz is a helyzeten.

  1. Verseny után is szünetet kell tartani!

Ha aktív sportoló vagy és versenyekre jársz, akkor legalább néhány napig felejtsd el az egy-egy verseny utáni kemény edzéseket. Természetesen ilyenkor is lehet mozogni, de legyen az valamilyen könnyedebb sport, például jóga, kerékpározás vagy éppen úszás.

  1. A sérülés is kizáró ok

A sérülést komolyan kell venni. A sérült testrészt lehet borogatni, jegelni, lehetsz szedni gyulladáscsökkentő készítményeket, de ha komoly a baj, akkor érdemes szakorvost is felkeresni. Sérült testrésszel tilos edzeni, hiszen ez még ronthat is az állapotodon. Pihenj néhány napot, és ha úgy érzed, hogy már nem fáj semmid, akkor nyugodtan lemehetsz az edzőterembe.

  1. A barátok is fontosak

Hallottam már olyan fanatikus emberekről, akik mindennemű kapcsolatukat elhanyagolták, annyira az edzés és az egészséges étkezés körül forogtak a gondolataik. Kérlek, ne ess ebbe a hibába. A család és a barátok is nagyon fontosak az életünkben. A mozgás is, de a kettő között mindenképpen meg kell találni az egyensúlyt, hiszen csak így lehetsz boldog és így élhetsz harmóniában önmagaddal.

  1. Aznap már sportoltál

Hiába van egy rendszer az életedben, és mondjuk ebbe a heti 3-4 edzés is beletartozhat, ha közbejön egy családi kerékpártúra vagy egy baráti lubickolás. Ilyenkor ne ragaszkodj a szigorú menetrendhez, hidd el, nem dől össze a világ, ha aznap kihagyod az edzést.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*