Sok színes, húsvéti tojás közül az egyik "összezárt fogakkal" nevet ránk.

Húsvétkor még azok a személyek is elengedik kicsit magukat, akik egyébként vigyáznak a vonalaikra vagy éppen fogyókúráznak. Lehet, hogy ezalatt a pár nap alatt nagyon is jól érezted magad, mert sok kedvenc étel került az asztalodra, de hogy az egészségedért nem sok mindent tettél, abban egészen biztos vagyok. Mivel közeledik a nyár és ezzel együtt a strandszezon, biztos vagyok benne, hogy szeretnél minél gyorsabban megszabadulni a súlyfeleslegedtől. Olvasd el a következő öt tippet és tartsd is be ezeket, mert segíteni fognak.

Minden nap elég lenne csak egy keveset mozogni, hogy leadjunk néhány kilót. Sajnos azonban sokan még napi húsz percet is soknak tartanak és még ennyi időt sem képesek önmagukra szánni az egészségük érdekében. Már azzal is jót teszel magadnak, ha az ebédszünetben sétálsz egyet a parkban, vagy gyalogosan jársz dolgozni az autó vagy a tömegközlekedési eszköz helyett. Már néhány hét múlva sokkal több lesz az energiád és éhségrohamok sem fognak rád törni.

Az édességet sokan szeretik, de sokan hajlamosak túlzásokba esni, amikor desszertről van szó.  Érdemes nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem mindig, amikor rád tör az édesség utáni vágy mintegy jutalomként tekinteni a desszertre, és csak kis mennyiséget fogyasztani belőle. Ha csokival és keksszel csillapítod az éhségedet, akkor ne csodálkozz, ha egyre többet és többet mutat alattad a mérleg. Próbálj húsvétkor is mértéket tartani, hogy az ünnep után ne hiányozzon annyira az édesség és ne essen nehezedre, amikor hetente csak egy-két alkalommal veszel magadhoz valamilyen finom desszertet.

Cserélj ki egy-két kedvenc, de hizlaló táplálékot zöldséggel. Egyél köret helyett salátát, de néha fogyassz főétkezés helyett csak egy tál salátát, meglátod milyen jó barátod lesz a kilók elleni harcban. Nem beszélve arról, hogy a zöldségek tele vannak mikrotápanyagokkal és rostokkal, viszont sokkal kevesebb zsírt és cukrot tartalmaznak, mint más táplálékok. Mindemellett a zöldségek hamar el is telítenek, így egyre kevesebbszer fogsz a korábbi hizlaló ételek után vágyat érezni.

Ne koplalj! Az első néhány napban lehet, hogy sikerül néhány kilótól megszabadulnod, de nagyon kevés lesz az energiád, nem fogsz tudni koncentrálni, és csökkenni fog a munkahelyi teljesítményed. A szervezeted sem jut hozzá a tápláló anyagokhoz, ami ismét csak hízáshoz fog vezetni. Koplalás helyett egyél rendszeresen – naponta legalább ötször –, de mindig csak keveset, vagyis kisebb adagokat, mint amilyeneket korábban fogyasztottál. A kiegyensúlyozott és egészséges étkezés edzéssel ötvözve segíteni fog neked, hogy elérd a céljaidat, pontosabban az álomalakodat.

A húsvéttal a tavasz is elérkezett, így most már itt az ideje, hogy az edzőterem helyett a szabadban is eddzél egy kicsit. Fuss, kocogj, kerékpározz! Mindegy, hogy mit sportolsz, csak légy egy kicsit a szabadban, friss levegőn is. A napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetedben, amelynek nagyon fontos szerepe van az összes többi vitamin szabályozásában és még a fogyókúrádat is sikeresen megtámogatja, persze csak ha elegendő van belőle a szervezetedben.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*