Futógépen kocogó fiatal lány pink pólóban, feltűzött hajjal, fülében fehér fülhallgató.

Látogass el egy sportszaküzletbe, és örömmel látod majd, a sportruházat és kiegészítők milyen széles választéka kapható. Jellemzően a golf, a fitnesz, a lovaglás és a jóga igényel igazán speciális ruházatot, amely szintén nagy választékban áll rendelkezésre. Szörfözéshez, evezéshez és hegymászáshoz is könnyen találhatsz megfelelő öltözéket. A szörfdressz evezéshez is kitűnő, de sapka, kesztyű és mellény is szükséges hozzá. Az alábbiakban összefoglaltuk a megfelelő sportruházat alapvető darabjait sportáganként.

1. Golfruházat

Bármely szaküzletben megvásárolható. Általában nadrágból és galléros pólóból áll. Fő szempont a kényelem. A khaki nadrág is nagyon népszerű. Különböző anyagokból készült, változatos formájú kalapokat és sapkákat is mindenhol találsz. A profi golfozók meghökkentő viseletének különböző verziói is megvásárolhatók a nagyobb üzletekben.

2. Futó- és fitneszruházat

Futáshoz pamut ruházatot válassz, amely magába szívja a nedvességet és megakadályozza a bőrirritációt, húzódást. A ruházat alapja a rövidnadrág és a futózokni. Felsőruházatként válassz rétegesen viselhető darabokat, mindenekelőtt egy topot, amely nagyobb táv esetén is kellőképpen szívja a nedvességet. Egy pár kényelmes, jó minőségű futócipő nagyban hozzájárul az edzés sikerességéhez.

A fitnesz kategória sok mindent magában foglal az aerobik ruházattól a tornadresszekig. Edzéshez válassz színes harisnyát vagy dresszt, amely nemcsak jópofa, hanem kényelmes is. A fitneszruházat kiválasztása körültekintést igényel. A megfelelő méret és a jó minőség elsődleges szempont.

3. Atlétikai ruházat

Kiválasztása során vedd figyelembe az általános éghajlati és időjárási viszonyokat. Ellenkező esetben a teljesítményed szenved kárt. Nagyon népszerű a derékban zsinórral állítható futónadrág. Az atlétikai ruházat általában olcsón megvásárolható. Egyes típusai az időjárás viszontagságai ellenére is bármikor lehetővé teszik az edzést. Csúcsteljesítményhez megfelelő öltözetre van szükség.

4. Lovaglóruházat

Fő elemei a lovaglónadrág és a csizma. Lovassportra szakosodott üzletekben ruházatot és más felszerelést is találsz nagy választékban. Bokacsizma egészítheti ki a teljes felszerelést, mely mindennapos használatra is alkalmas. Lovaglónadrág és sporting minden szaküzletben kapható. Érdemes az interneten böngészni megfelelő ruházat tekintetében. Fő szempont itt is a kényelem. A lovagláshoz megfelelő ruhák a drágább spotruházathoz tartoznak, de a jó minőség jó befektetés is egyben. Szaküzletekben western típusú öltözéket is találsz.

5. Jógaöltözet

Nagyon kényelmesnek és bő esésűnek kell lennie, hogy teljes mozgásszabadságot biztosítson. Egy egyszerű póló és bő sort kényelmes edzést tesz lehetővé, és frissen tart. Ráadásul nem kerül sokba. Speciális jógaszaküzletekben neves tervezők jógaöltözeteit is megvásárolhatod. Capri hosszúságú jóganadrágot és nadrágos dresszt szinte mindenhol lehet kapni, de a különleges jógaórákhoz szükséges speciális öltözetet csak exkluzív szaküzletekben.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*