Plankot végez egy kigyúrt fiatalember.

A testépítés egy komoly sport. A rendszeres edzések az feltételezik az adott személyről, hogy rendkívül komolyan veszi az edzést és az egészségét, hiszen rendszeresen lejár az edzőterembe és az egészséges táplálkozást is beiktatta az életébe. Azonban még egy ilyen fegyelmezett emberrel is előfordul, hogy nincs ideje minden edzésen megjelenni, otthon viszont nincsenek edzőgépei, hogy a megszokott gyakorlatokat végrehajtsa. Ilyenkor jól tud jönni néhány olyan gyakorlat, amelyek elvégzéséhez nincs szükség edzőteremre és különféle testépítő gépekre. Ezek a testépítő gyakorlatok is növelni képesek az izomerőt és fejleszteni tudják az egyensúlyt és a rugalmasságot.

Az első gyakorlathoz ereszkedj le fekvőtámasz testhelyzetbe, majd kissé told ki magad. Emeld fel az egyik karod, mindeközben fordítsd el a csípőd és a felsőtested, amíg a törzsed teljesen oldalirányba néz. Majd térj vissza a kezdeti pozitúrába és csináld meg a gyakorlatot a másik karoddal is. Ismételd meg a gyakorlatot tizenötször.

A második gyakorlathoz helyezkedj el alap plank pozícióba, vagyis a két alkaroddal támaszkodj meg a talajon. A csípőd és a törzsed tartsd egyenesen. Maradj ebben a pozitúrában, ameddig csak bírsz.

A harmadik gyakorlat nem lesz olyan egyszerű, de egy profi testépítő egyszerűen meg tudja azt csinálni. Állj egyenesen. A jobb lábad tedd fel hátrafelé egy székre, a két karod legyen lazán a tested mellett. Most kezdj el guggoló pozitúrát felvenni, vagyis a combod legyen párhuzamos a talajjal. Számolj magadban tízig, majd újra kiegyenesedhetsz. Most a bal lábaddal is végezd el a gyakorlatot. Ebből a feladatból végezz el húsz ismétlést.

Az utolsó előtti feladathoz ereszkedj le fekvőtámaszba, a két lábad alá tegyél egy kisebb zsámolyt. A két karod vállszélességnél kisebb távolságra legyen egymástól. Hajlítsd be mindkét könyöködet, a fejeddel közelíts a talaj irányába. Tartsd meg magad tíz számolásig, majd visszatérhetsz a kezdeti pozitúrába. Csinálj ebből a gyakorlatból tizenötöt.

Végezetül állj fel. Állj a bal lábadra, a jobb lábad emeld fel és tartsd azt magad mögött. Hajlítsd be a bal lábad és lassan kezdj el előre hajolni, mintha a kezeiddel fel szeretnél valamit venni a padlóról. Számolj el ameddig csak tudsz, majd visszaállhatsz a kezdeti pozitúrába. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal, majd következhet a másik lábad is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*