Olívaolajat öntenek egy kancsóból egy üvegtálba.

Sok nőnek okoz gondot a körme, melyek főleg a hideg, téli hónapokban töredeznek. Mégis mit lehet tenni annak érdekében, hogy a körmök szépek, ápoltak és erősek maradjanak? Rengeteg tipp létezik, most olyan alapvető tanácsokról olvashatsz, amelyek jelentősen kímélik a körmöket, és ha betartod ezeket a szabályokat, akkor a körmeid sokkal szebbek és egészségesebbek maradnak.

  1. A mosogatás és a gumikesztyű

Az egyik legnagyobb körömgyilkos a rendszeres mosogatás. A mosogatószer és a víz kombinációja nagyon rossz hatással van a köröm állapotára, így amikor csak teheted, húzz gumikesztyűt, amely nemcsak a körmeid számára jelent védelmet, de a bőrödet is megvédi a mosogatószerben lévő anyagok és a víz szárító hatásától.

  1. Kerüld el a körömlakklemosókat!

Nem minden körömlakklemosó veszélyes, de az aceton bizony nagyon nem tesz jót a körmökkel. A körmök az aceton rendszeres használatától elgyengülnek és töredezetté válnak.

  1. Hidratálj!

A hidratáció nem csupán a szerveink egészséges működéséhez szükségesek, hanem a haj, a bőr és a köröm egészségi állapotának fenntartásában is kiemelkedő szerepe van. Merthogy a legjobban a víz hidratál és nem a szénsavas vagy a cukros üdítőitalok.

  1. Az olívaolaj is sokat segít

Olajok közül a legnagyobb tápláló hatással az extraszűz olívaolaj rendelkezik. Önts egy kevés olajat egy kis tálkába és mindkét kezedet legalább tíz percig áztasd az olajban. Ha nincs otthon olívaolaj, akkor a kókuszolaj, a ricinusolaj és az argánolaj is nagyon jó. Az olajban elkeverhetsz egy kevés E-vitamin-olajat is, hogy fokozd az olaj pozitív hatásait.

  1. A körmöd szépsége múlik rajta

A körmünk nem való kapirgálásra és olyan dolgokra, amelyek sérülést okozhatnak rajta. Nemcsak a mosogatásánál érdemes gumikesztyűt húzni, hanem minden olyan házimunkánál, amikor tisztítószerekkel dolgozunk. Ez még akkor is érvényes, ha egészséges tisztítószereket használsz az otthonod tisztán tartására. A gumikesztyű nagyfokú védelmet nyújt nemcsak a köröm, de a bőr sérüléseivel szemben is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*