6 dolog amely rettenetesen hizlal

Rettenetes érzés, amikor ráállsz a mérlegre és nemhogy kevesebbet mutatna, hanem azt tapasztalod, hogy még fel is szaladt rád egy-két plusz kiló. Pedig nagyon keveset eszel, mozogsz is rendszeres – bár nem tudod, hogy jól végzed-e a gyakorlatokat – és azért a folyadékfogyasztásról sem szoktál elfeledkezni. Vannak olyan tényezők, amelyek nagyon is gátolni tudják az eredményes fogyásodat, és lehet, eddig még csak nem is tudtál ezekről a dolgokról.

Lehet, hogy amióta rászántad magad az életmódváltásra, sokkal kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, ami ugyan jó dolog, de ha koplalsz és éhezel, az nem vezet sehová. Pontosabban vezet, az anyagcseréd ellustul és szervezeted rohamtempóban raktározni kezd. Ez pedig gyarapodó kilókat fog eredményezni.

A stressz érdekes dolgokra képes. Amikor idegeskedünk, akkor általában nem érezzük magunkat éhesnek. Viszont akinek az életében az idegeskedés állandóan jelen van, az mindig úgy érzi, mintha mindig üres lenne a pocakja, vagyis mindig csak enne valami finomat. Képzelheted, hogy ez hová vezet? Egyenes út az elhízáshoz, a súlytöbblettől viszont nagyon nehéz megszabadulni.

Az egészségtelen táplálkozás és a túlzott alkoholfogyasztás azt eredményezi, hogy a szervezeted teli lesz méreganyagokkal. A máj egy idő után képtelen lesz maximálisan ellátni a feladatát, nem tudja a zsírt és a kalóriát elégetni, ezért egyre több és több zsírpárnácska fog lerakódni rajtad.

Nem csupán a zsíros ételek, hanem a feldolgozott élelmiszerek is veszélyt jelenthetnek rád. Egyrészt hiába írják rá ezekre a termékekre az összetevőket, képtelenség mindig minden terméknek alaposan utánajárni. Se időnk, se türelmünk nem lenne hozzá, főleg, ha reggeltől estig dolgozunk és már családunk is van, vagyis nem csak egyedül magunkról kell gondoskodni. Másrészt viszont hiába eszünk ezekből a termékekből sokat, igazán soha nem leszünk jóllakottak, pontosabban a szerveztünk éhezni fog, hiszen ezek az élelmiszerek nem juttatják hozzá szervezetünket a megfelelő tápanyagokhoz. Ezért a legjobb, ha kerülöd ezeket a táplálékokat, és elsősorban a gyümölcsöket, zöldségeket, illetve nem a készételeket részesíted előnyben.

A gyors fogyókúrák sem vezetnek semmilyen eredményre. Lehet, hogy eleinte sikerül néhány felesleges kilótól megszabadulnod, de csodát aztán ne várj! A szervezeted ugyanis megkongatja a vészharangokat és őrült tempóban raktározni kezd, hogy nehogy még egyszer éhezésre kerüljön a sor, mint a diétád idején. Ha raktároz, az rajtad is meg fog látszani. Észre sem veszed és hamarabb kúsznak vissza rád a kilók, mint ahogyan leadtad azokat. A sikertelenség miatt lehet, hogy örökre feladod a küzdelmet a kilóiddal szemben.

Ha kevés folyadékot iszol, az sok problémát generálhat. A bőröd dehidratálttá válik, állandóan fáradt leszel, és még az anyagcseréd is lelassul. A másik probléma, hogy a szervezeted jelez, hogy vízre van szüksége, de te fittyet hánysz a jelzésekre, helyette gyorsan eszel valamit, amikor csupán csak egy pohár folyadékra lett volna szükséged.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*