Család kézen fogva sétál gumicsizmában az erdőben, középen vannak a gyerekek, a szülők kétoldalt.

Sokaknak okoz gondot az időhiány. Tudjuk, hogy hetente 4-5 alkalommal kellene edzenünk, de a munka és a ház körüli teendők közé besűríteni a testmozgást nem is olyan egyszerű dolog.

A fitneszgyaloglás a testedzés legtermészetesebb és legegyszerűbb módja. Napi átlag 10.000 lépés már hatásos, de legtöbb ember csak napi 1.000-3.000 lépést tesz meg, és ez távol van a céltól. Minél többet gyalogolsz, annál több kalóriát égetsz, és egészségesebbé is válsz.

A rendszeres gyaloglás jótékony hatásai közé tartozik többek között a vastagbélrák megelőzése, a stressz oldása, az általános egészségi állapot javítása, de okozhat apró örömöket is, például egy hét elteltével kényelmesen beleférsz egy szűkebb nadrágba, anélkül, hogy a csípőd körül ráncolódna. Naponta növelheted a lépések számát, fokozatosság esetén fel sem fog tűnni a terhelés.

Vegyél lépésszámlálót, és reggel első dolgod legyen, hogy a ruházatodra illeszted. Mielőtt ágyba bújsz aznap este, nézd meg, hány lépést tettél meg a nap folyamán. Ebből látni fogod, mennyire drasztikusan kell emelned a napi lépések számát a jobb egészségi állapot érdekében.

Valószínűleg életmódváltásra lesz szükséged, de az egészségesebb, boldogabb élet reményében megéri megtenni. Azon gondolkodsz, hogy tudnád beiktatni a gyaloglást sűrű programodba? Segítünk néhány ötlettel:

1. Lift helyett lépcsőzz!

2. Sétálj a gyerekekkel, és a kutyát is sétáltasd meg ahelyett, hogy kikötnéd.

3. Reggel kelj fel 15 perccel korábban a szokásosnál és sétálj a ház körül, amíg a gyerekek alszanak.

4. Ne tuszkold be a gyerekeket az autóba, ha egy darab kenyeret akarsz venni a 3 utcasaroknyira található boltban, hanem sétálj el, a gyerekek pedig használják a biciklijüket. Így te teljesíted a célt, ők pedig élvezik a sportolást.

5. Szállj le munkába menet és jövet egy megállóval hamarább, a maradék távolságot pedig tedd meg gyalog.

6. Ne a padról ülve nézd, ahogy a gyerekek játszanak a parkban, inkább vidd el őket az állatkertbe, és sétálj körbe velük.

Számos módon elérheted, hogy este többet mutasson a lépésszámláló. Manapság a legtöbb típus számítógépes chippel ellátott, és rögzíti a pulzust, a vérnyomást, az elégetett kalóriák és a megtett lépések számát, bizonyos időre el is tárolja az adatokat. Szinte az összes sportszaküzletben megvásárolható. Böngészd a világhálót az elérhető választék tekintetében. A készülék komolyságától függően igen széles skálán mozog az ár is, ezzel kapcsolatban szintén tájékozódhatsz az interneten. Némi beruházás megéri, ha az egészségedről van szó, az időráfordítás pedig mindenképpen szükséges, és a gyaloglás rendkívül hatékony ilyen szempontból.

Fontos, hogy élvezd a sétát, mert hosszabb távon csak akkor leszel kitartó, ha örömödet leled benne. Légy kreatív, találd ki, hogy növelheted még a napi lépésszámot. Családod, barátaid számára is tedd érdekessé. Legjobb barátoddal akár elsétálhattok a bevásárlóközpontba is, a vásárlás, nézelődés, egy kellemes ebéd jó kikapcsolódás.

Hamarabb eléred a napi 10.000 lépést, mint gondolnád. Tele leszel energiával, így gyerekjáték lesz továbbnövelni a napi adagot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*