Jógagyakorlatot végez otthonában, a nappali szőnyegén egy fiatal lány.

Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a testi-lelki egészség fontos. Sokan azonban egyáltalán nem szeretnek otthonról kimozdulni, és sokkal kényelmesebbnek vélik az otthoni edzést, mint az edzőtermit.

Lássuk, miért szeret az emberek jelentős hányada a saját otthonában edzeni? Otthon senki nem fog furcsán tekinteni rád, ha nem összeillő holmikban végzed a gyakorlatokat. Otthon akár egy csíkos nadrágot is felvehetsz két össze nem illő zoknival és emiatt senki sem méreget majd kérdőn, főleg akkor, ha egyedül vagy otthon.

Nyilván mindenki tisztálkodik és foglalkozik a külsejével és ez nincs másként akkor sem, ha elmegy az edzőterembe. Azonban ha úgy döntesz, hogy a nappaliban edzel, akkor nem szükséges előtte lezuhanyozni és hajat mosni, hiszen úgysem látja senki, hogy nyúzott és kócos vagy, és akkor sem történik semmi világrengető dolog, ha csak edzés után fürdesz meg és mosod meg az izzadt hajkoronádat.

A saját otthonunkban sokszor sokkal bátrabbak vagyunk és olyan technikákat is kipróbálunk, amelyeket az edzőteremben soha nem tennénk meg. Mert mi van, ha nem sikerül, mi van, ha nevetség tárgyává válunk? Otthon senki sem fog kiröhögni, ha mégis, azt nem vesszük úgy a szívünkre.

Sokan szeretnek zenére edzeni, viszont annál kevesebben szeretnek fejhallgatót használni. Ha otthon maradsz, és ott gyötröd magad a gyakorlatokkal, a legmagasabb hangerőn is hallgathatod közben a motivációs zeneszámaidat és senki sem fog ezért megszólni. Hacsak nem a szomszédok tesznek szemrehányást miatta.

Az edzőteremben illik betartani a higiéniai szabályokat, mégis sokan fittyet hánynak erre. Ha félsz a fertőzésektől és nem vagy benne biztos, hogy az egyes eszközöket lefertőtlenítették-e a használatukat követően, akkor tényleg jobb, ha nem kockáztatsz. A saját lakásának tisztaságában mindenki megbízik, és ott sokkal nagyobb lelki nyugalommal tornázunk akár egy lenge öltözetben is. És akkor még nem is beszéltünk az edzőtermi közös zuhanyzóról, ami szintén hemzseghet a baktériumoktól, a saját zuhanyzódban azonban biztos, hogy semmit sem fogsz elkapni.

Ráadásul ha edzeni mégy, akkor egy rakás holmit kell magaddal cipelni és rengeteg idődbe is kerül, mire elkészülsz, mire eljutsz az edzőterembe, mire edzés után lezuhanyozol és aztán még haza is kell kutyagolnod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*