Zöld ugrókötél egy lány kezében az edzőteremben.

Az akarathoz semmiféle flancos sportcuccra és drága edzőtermi bérletre nincs szükség. Ha igazán sportolni akarsz, megtalálod a módját annak, hogy rendszeresen átmozgasd a tested. Ha nincs kedved mozogni, akkor mindig találni fogsz valamilyen kifogást, csak hogy ne kelljen felkelni a kanapéról. Pedig hidd el, még otthon is mozoghatsz, hiszen nem az a lényeg, hogy minél drágább eszközöket szerezz be. Most hat olyan fitneszeszközt szeretnék bemutatni, amelyek nem kerülnek sok pénzbe, és ezekkel a saját otthonodban is gyakorolhatsz, hogy formába hozhasd magad.

Az ugrókötél egy nagyon jó eszköz arra, hogy a nehezebb gyakorlatok végzése és a keményebb edzések előtt erőt gyűjts, hogy növeld az erőd és az állóképességed. Sokan szégyellik ezt az eszközt használni, mert azt gondolják, hogy ez csak gyerekeknek való, pedig ez egyáltalán nem igaz. A rendszeres ugrókötelezés erősíti a lábakat és rengeteg kalóriát tudsz a segítségével elégetni. Mindemellett a koordinációs képességed is fejleszti.

Ma már mindenféle méretben lehet súlyzókat kapni. Kezdőknek ajánlható a kicsi, egykilogrammos változat, amellyel remekül el lehet indulni. Az interneten rengeteg, kezdőknek való súlyzós gyakorlat létezik. Csak kezdd el, csináld egy hónapig folyamatosan a gyakorlatokat, és meg fogsz lepődni, hogy milyen látványos eredményeket lehet elérni.

A jóga is remek választás, ha otthon akarsz edzeni. Ehhez semmi másra, csak egy jógamatracra van szükséged. A jóga arra is jó, hogy a nagyobb edzések előtt fejleszd tested ruganyosságát és a hajlékonyságot. De ha végleg emellett teszed le a voksod, akkor is nagyon jól jársz, hiszen a jóga többek között jót tesz a légzésednek, javítja az izometrikus erőt, az izomtónust, csökkenti a stresszt és növeli az energiaszintet.

A habhenger vagy habroller enyhíti az izomfájdalmakat és az izomgörcsöket, de rendszeres használata meg is előzi ezeket a problémákat. Egyes hengerek az izompólyák nyújtására is alkalmasak, illetve talajgyakorlatok végzésére is használhatod azokat.

A fitneszlabdával vagy gimnasztikai labdával is nagyon sokféle gyakorlatot tudsz a saját otthonodban végezni. Ezek segítségével számos erősítő és nyújtógyakorlat végezhető, amely megelőzi a hát- és gerincproblémákat, illetve csökkenti ezeknél a meglévő problémáknál a tüneteket. Nemcsak sporteszközként, hanem ülőalkalmatosságként is használhatod. Ennek célja, hogy megakadályozd a hát- és gerincproblémákat, illetve a labda használatával megkíméld az ízületeidet.

Az ab roller vagy haskerék erősíti a mély hasizmokat, a kart és a vállakat. Használhatod funkcionális vagy keresztedzéshez. Ennek az eszköznek a segítségével a hát- és mellizmaidat is remekül fejlesztheted.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*