Haspréseket végez a szőnyegen egy hosszú hajú lány rövidnadrágban és topban.

Sokan szenvednek haspuffadástól és a hasukon elterülő úszógumiktól. Mindenki arra vágyik, hogy hasa izmos legyen és a felvett ruha csinosan álljon rajta, ne kelljen folyton takargatni a póló alól kikandikáló pocakot. Ha egyszer sikerült a gyomrunkat kitágítani és terebélyes pocit növeszteni, nem egyszerű feladat tőle megszabadulni, de nem lehetetlen. Vannak módszerek, amelyek hatékony segítséget képesek nyújtani, nem kell más hozzá, csak az, hogy egy kis rendszert vigyünk az életünkbe és változtassunk néhány rossz beidegződésünkön, szokásunkon. Természetesen a mozgást sem kerülhetjük ki, hiszen e nélkül tehetünk akármit, hasunk mérete nem sokat fog változni.

Ébredés után kezdd a napodat egy remek gyógynövényből készült teával. Ez lehet gyömbér, édeskömény vagy zöld tea. Ez utóbbi rendkívül gazdag antioxidánsokban, serkenti az anyagcserét és kalóriaégetést. Napközben mindenképpen igyál elegendő folyadékot! Ha nem iszol eleget, szervezeted visszatartja a vizet, és ennek hatása leginkább a hasadon fog meglátszani.

Napközbeni étkezésed során ügyelj arra, hogy alaposan megrágd az ételt. Ha sietve eszel, a gyomrod sokkal nehezebben fogja megemészteni a táplálékot, ami fájdalmas gázképződéshez és puffadáshoz vezethet. Természetesen az elfogyasztott élelmiszerek minőségét is helyezd előtérbe, kerüld a zsíros, nehéz, fűszeres ennivalókat. Vannak olyan étkek, amelyek kifejezett zsírégető hatásukról híresek. Ilyen például a spenót, az alma, a bogyós gyümölcsök, a brokkoli, a sárgarépa, a grapefruit, a hal, a sárgadinnye vagy a káposzta. Ezek az ételek az emésztés során jóval több energiát égetnek el és teltségérzetet is okoznak, háttérbe szorítva ezzel a kínzó éhséget. Ha zavar a hasadra gyűlt zsírpárna, felejtsd el a cukrot, helyette mással édesítsd ételeidet.

Ha rád tör az édesség utáni vágy, próbáld leküzdeni, mert ha folyton valamilyen desszertet tömsz magadba, soha nem szabadulsz meg nagy pocakodtól. Ha mégis szeretnél nassolni, akkor vágj apró kockákra egy sárgarépát vagy egy almát és azt rágcsáld, de kiváló választás a diófélék, mandula, mogyoró, pisztácia ropogtatása is. Ezeket sem mindegy, hogy mikor veszed magadhoz, a legjobb időpont erre a kora délután. Este vagy éjszaka ezekkel az étkekkel sem szabad túlzásokba esni.

Mint említettem, a mozgást sem hagyhatod ki az életedből, ha izmos pocakra vágysz. Nagyon jó lehet a has karbantartására Pilates gyakorlata, melyet naponta 20 alkalommal kell elvégezned, hogy hatásos legyen. A könnyített híd elnevezésű gyakorlat menete: feküdj le a szőnyegre, húzd talpra a lábaidat, a csípőd legyen kis terpeszben. A talpadat nyomd bele a szőnyegbe, a hasadat húzd be, farizmaidat feszítsd meg, majd emeld magasba a csípődet, a törzsedet próbáld egyenesen tartani. Maradj így pár másodpercig, majd engedd le a csípődet a talajra.

Jó, ha van otthon egy fitneszlabdád, mert ezzel is szuper hasizomgyakorlatokat tudsz elvégezni. A fitneszlabdás produkciót is megcsinálhatod egy nap akár 15 alkalommal is. Feküdj hanyatt a szőnyegre, a labdát tartsd a fejed fölött mindkét kezeddel, a lábaid legyenek egyenesen kinyújtva. Majd egyszerre próbáld a kezeidet és a lábaidat megemelni, ezután helyezd a labdát a lábaid közé, majd tedd le a földre a kezeidet és a labdát is. Ismételd meg a mozdulatsort, de most a lábaid közül vedd vissza a labdát a kezeidbe.

Tornáztasd minden nap az alsó hasizmaidat is! Ezzel ugyan nem sokkal csökken a hasadra rakódott zsírpárna nagysága és mennyisége, de kicsit segít tónusban tartani az izmaidat. Az ülő lábtartás elnevezésű gyakorlathoz először is szükséged lesz egy székre. Ülj le rá, mindkét kezeddel fogd meg az ülőalkalmatosság szélét. Emeld meg a talajtól 10 centiméterre a lábaidat és tartsd így 5 másodpercig. Ebből is megcsinálhatsz naponta körülbelül húszat.

Szükséged lesz egész testedet átmozgató edzésre is, hiszen ez az egész testedről képes zsírt égetni és ugye nem csak az a célod, hogy a hasad legyen lapos? Ha lúd, legyen kövér! Válassz olyan, egész testedet kondiban tartó feladatsorokat, amelyek kardió és súlyzós gyakorlatokat is tartalmaznak, hiszen ezek az egész testedet mozgásra késztetik.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*