Sült cékla kaporral megszórva.

A helyes táplálkozásnak nem csupán az egészség megőrzése szempontjából van fontos szerepe, hanem a fogyást is elősegíthetjük vele. Persze csak abban az esetben, ha a megfelelő táplálékokat vesszük magunkhoz. Azonban az egészséges táplálkozás még közel sem elég a súlycsökkenéshez. Ehhez ugyanis elengedhetetlen, hogy rendszeresen mozogjunk, sportoljunk valamit. A cikkből megtudhatod, melyik az a 7 táplálék, amely hozzásegíthet a fogyókúra eredményességéhez.

1. Paszternák

Az egyik legegészségesebb zöldség a világon a paszternák, amely a rosttartalmánál fogva segíti elő a fogyást, de ezen kívül nagyon sok C-vitamint és rezet is tartalmaz. A C-vitamin elsősorban az immunrendszer védelmében játszik fontos szerepet, hiszen egy kitűnő antioxidáns vitaminról van szó.

2. Az alma

Az alma is sok rostot tartalmaz, amely nemcsak a fogyást segíti elő, hanem nagyon hatásos akár székrekedésről, akár hasmenésről van szó. Az almában lévő rostok könnyen eltelítenek, ezáltal nemcsak az emésztést támogatják meg, hanem teltségérzetet is okoznak.

3. Cékla

A cékla is nagyon egészséges. Szintén nagyon sok rostot tartalmaz. Emellett a vérnyomás szabályozásában is kitüntetett a szerepe, így ha valaki magas vérnyomásban szenved, de még nem szed gyógyszereket, a cékla rendszeres fogyasztását is kipróbálhatja, hogy a magas vérnyomás problémája a múlté legyen.

4. Körte

A körte is egy rostos gyümölcs, s mint ilyen jótékonyan hat az emésztésre. Ezen kívül antociánokban is gazdag, ami azért nagyon hasznos, mert csökkenti a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

5. Édesburgonya

Az édesburgonyának nemcsak a rosttartalma lehet a segítségünkre a fogyás során, hanem a benne lévő gyulladásgátló vegyületek is segíthetnek, hiszen ha gyulladás van a szervezetben, úgy az elhízás is könnyebben bekövetkezhet.

6. Gránátalma

A gránátalma meglehetősen gazdag úgynevezett polifenolokban, amelyek védelmet jelenthetnek a sejtek számára a szabad gyökökkel szemben. A gránátalma ezen kívül nagyon sok C-vitamint tartalmaz, illetve egy olyan anyagot, amely szintén nagyon hatásos a vérnyomás szabályozásában.

7. Karfiol

A karfiol is egy rostos zöldség, amely könnyen eltelít, ezen kívül sok C-, B6- és A-vitamint, illetve káliumot is tartalmaz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*