Üvegpoharas desszert tetejéről eszi a tejszínhabot kiskanállal egy fiatal lány.

Elkezdtél diétázni, de adódott egy kis problémád? Állandóan olyan éhes vagy, mint azelőtt még soha életedben? Nem jönnek az eredmények, pedig te keményen küzdesz? Diétázni, életmódot váltani egy nagyon kemény feladat. Ezt nem is lehet kétségbe vonni. De ha okosan csinálod, akkor soha nem fog eszedbe jutni, hogy felhagyj vele, és magadra sem fogsz ismerni, olyan kitartó és megingathatatlan leszel. Néhány okos tanács talán segíthet, hogy ne lépj le a helyes útról, és hidd el, előbb-utóbb majd siker koronázza a küzdelmeidet.

Ha diétázni kezdtél, tudnod kell, hogy az első három hét a legnehezebb. Huszonegy nap után kezdenek igazán látszani az eredmények. Legalább ezt az időszakot várd meg, hisz ezek után eszedbe sem fog jutni visszafordulni azon az úton, amelyre oly nehezen léptél fel, és amelyen elindultál.

A diéta alatt érzett éhség teljesen természetes és normális érzés. Hiszen korábban valószínűleg mindig tele volt a pocakod, mert soha nem parancsoltál magadnak megálljt, amikor leültél étkezni. A kisebb adagoktól persze hogy éhesnek érzed magad, de addig, míg egészségesen táplálkozol és egy egészséges, kiegyensúlyozott diétát követsz, az éhség nem jelenthet gondot.

Ha problémáid vannak a diétás terveiddel, ez még nem indok arra, hogy felhagyj vele, viszont lehet, hogy keresned kell egy másik, egy személyre szabott fogyókúrás programot. Mi, emberek nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy az egyik diéta tökéletesen megfelel valakinek, de egy másik személy rosszul fogja érezni magát tőle. Ha bizonytalan vagy, mindenképpen konzultálj szakemberrel, aki a segítségedre tud lenni ez ügyben.

Senki sem mondta, hogy diétázni könnyű lesz. Lehet, hogy azt gondoltad, hogy hipp-hopp gyorsan leadsz néhány kiló súlyfelesleget és aztán mehet minden ugyanúgy, mint régen, de ez közel sincs így. A súlyfeleslegre sem egy-két hét alatt tettél szert, így nem várhatod el, hogy napok alatt megszabadulj tőle. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál hamarabb jönnek majd az eredmények.

Gondolj arra, hogy semmi sem tart örökké. Egy idő után annyira hozzászoksz majd az életmódváltáshoz, hogy eszedbe sem fog jutni a korábbi életviteled. Mint mindennél, ebben az esetben is csak a kezdet nehéz, meglátod, egy idő után egyre könnyebben és lazábban veszed majd az akadályokat.

Helyezd az egészséges táplálkozásra a hangsúlyt, mert a táplálkozás legalább nyolcvan százalékban határozza meg, hogy sikeres lesz a diétád vagy csúfos kudarccal fog végződni. Nagyon fontos, hogy tápláló ételeket vegyél magadhoz.

Mielőtt elcsábulnál, és éppen beleharapnál valamilyen nem túl egészséges ételbe, gondolj arra, hogy az egészségtelen táplálékok mennyire hizlalnak. Szeretnél egészséges lenni? Szeretnél lefogyni? Akkor dobd a „szemét kaját” a szemetesbe és folytasd a harcot, hogy ne csak a csatát, hanem a háborút is megnyerd.

Amikor éppen feladni készülsz a diétádat, gondold végig, mennyi erőfeszítésedbe került, amíg idáig eljutottál. Ugye nem szeretnéd semmissé tenni az eddigi vesződséget és az eredményeid? Csak légy erős és kitartó, és hamarosan te leszel a legjobban meglepve, amikor a tükörbe pillantva meglátod a kemény munka eredményét, vagyis az új bombaalakod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*