Olimpiai ötkarikát emel a magasba egy szoborcsoport.

A sport világában történtek már olyan dolgok, amelyekről lehet, hogy még te sem hallottál soha. Néhány megdöbbentő közülük, néhány vicces, de vannak olyan tények is, amelyek elgondolkodtatóak. Most ilyenekkel kedveskedünk a kedves olvasóknak.

1. A világ legnépszerűbb sportja

A világon az egyik legnépszerűbb sport a horgászat. Ezt a sportot űzik a legtöbben. Talán azért, mert ennél a sportnál nem kell mozogni?

2. Sokan vadásznak szerte a világon

Az állatvédők ne olvassák el a második pontot, merthogy a vadászatról lesz szó. A világon mintegy 100 millió ember rendelkezik vadászengedéllyel. Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem nem tetszik ez a „sport”,

3. A boksz is közkedvelt sport

A bokszot is sokan szeretik. Sokan űzik is ezt a sportot, és sokan járnak bokszversenyekre. Ez a sport 1901-ben vált legálissá.

4. A Mont Everest meghódítása

A Mont Everestet már sokan próbálták meghódítani. Még néhány bátor nő is próbálta meghódítani a csúcsot. Az első nő, akinek sikerült is ezt az álmát megvalósítania nem más, mint a japán Junko Tubei, aki 1975-ben ért fel elsőként a Mont Everest csúcsára.

5. Milyen sportközvetítés a menő?

Sokan szeretnek tévét nézni és sokan imádják a sportközvetítéseket. Melyik sport vonzza a legjobban az embereket? Az emberek leginkább a következő sportközvetítéseket kedvelik: Forma-1, nyári olimpia és a labdarúgó-világbajnokság.

6. Az első olimpiai játék

Újkori olimpiai játékokat legelőször Athénban rendeztek, mégpedig 1896-ban. A dolog érdekessége, hogy ezen az olimpián több mint háromszáz ember indult és egyetlen nő sem volt közöttük.

7. A leghosszabb teniszmérkőzés

A teniszt sokan szeretik. Mit gondolsz, mi volt eddig a leghosszabb teniszmérkőzés? Nos, a leghosszabb meccs összesen 11 órán át tartott, mégpedig Wimbledonban. A mérkőzés John Isner és Nicolas Mahut között zajlott.

8. Hogy készülnek a sporteszközök?

A labdás játékokhoz labdára van szükség. Azonban ezek a sporteszközök meghatározott kritériumok alapján készülnek. A futball-labda például 32 darabból áll, és 642 öltéssel készül, ezzel szemben a baseball-labdát csak 108 öltéssel készítik.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*