Fél 7-kor egy női kéz lenyomja az ágy melletti éjjeli szekrényen a csörgőórát.

Teljesen mindegy, hogy a nap mely szakaszában edzel. Mármint nem leszel fittebb, ha reggel tudod le a mozgást, de más szempontok miatt viszont sokkal jobban jársz, ha ébredés után nyomod a súlyokat vagy futod a megszokott köröket a parkban.

Aki mindig csak kifogásokat keres esténként, hogy most éppen miért hagyja ki az edzést, az jobban jár, ha a kora reggeli órákban letudja az egészet, így esténként nem lesz lelkiismeret-furdalása, hogy ismét meggyőzte magát, hogy ne mozogjon. Ez a módszer annak is jó, aki sokszor nem tud dönteni, hogy az edzést vagy a családját, barátait hanyagolja.

A reggeli edzés alaposan felpörgeti az anyagcserédet, több kalóriát égetsz el, és még az agyműködésre is pozitívan hat. Az esti sportolás gyakran még a legfáradtabb állapotából is felrázza az embert, azonban ez nem kedvez az éjszakai nyugodt pihenésnek.

A reggeli edzés energiával tölt el, amely meghatározza az egész napodat. Mosolygósabb leszel, hatékonyabb leszel a munkádban és sokkal jobban tudsz koncentrálni a feladataidra is.

A reggeli edzés friss oxigénnel látja el az az egész szervezetedet. Testmozgással pedig még mindig jobb nyitni a napot, mint egy csésze gőzölgő kávéval, amelytől lehet, hogy hirtelen ébernek érzed magad, de egy-két óra múlva ismét fáradt és elcsigázott leszel.

Este egyrészt fáradt vagy, másrészt lehet, hogy annyi dolgod van még, hogy kihagysz egy-két gyakorlatot, hogy minél hamarabb hazaérj és nekiláss a teendőidnek. Reggel, ha időben ébredsz, akkor edzés után jó esetben már csak zuhanyoznod és reggelizned kell munka előtt, tehát valamivel jobban tudsz az edzésre is koncentrálni és sokkal precízebben végzed el a gyakorlatokat is, amely eztán előbb-utóbb meghozza majd a gyümölcsét.

A mozgás endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetedben, ettől pedig nagyon boldognak és elégedettnek érezhet magad. Erre pedig szükséged is van, ha azt szeretnéd, hogy jól induljon el a napod. Ha boldog vagy, akkor még a temérdek munka vagy a munkatársak sem tudnak felbosszantani, tehát már ezért is érdemes reggelente edzéssel indítani a napot.

A reggeli edzés jót tesz a vérkeringésnek, és még a szervezet méregtelenítő folyamatait is beindítja.

A reggeli edzés azért is jó, mert amikor túl vagy rajta, akkor büszke leszel magadra, arra, hogy képes voltál az egészséged érdekében a kakasokkal ébredni. Márpedig ez nagyon komoly dolog, főleg, ha soha nem voltál korán kelő típus. Ha ezt az áldozatot képes voltál meghozni, akkor sokkal könnyebben be tudod tartani az egészséges táplálkozás szabályait, és sokkal kevesebb rá az esély, hogy edzés után egészségtelen táplálékokat veszel magadhoz.

Ha edzés után reggelizel, az elfogyasztott tápanyagok sokkal jobban tudnak hasznosulni és felszívódni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*