Női és férfi modell egymás mellett, pólójukat felhúzva mutatják kidolgozott hasizmaikat.

Igaz, hogy még csak február van, de ideje kicsit elgondolkozni az étkezéseden és az életmódváltáson. Biztos vagyok benne, hogy nyárra vagy akár már tavaszra szeretnél izmos és lapos hasat. A legjobb az volna, ha folyamatosan és rendszeresen edzenél, mert akkor soha nem fordulhatna elő, hogy a hasadon felszaporodnak a zsírpárnácskák, és akkor soha nem volna arra szükség, hogy hetekig csak az edzőteremben kínozd magad. Most hat olyan hasizomerősítő gyakorlatról olvashatsz, amelyekkel – hetente két-három alkalommal elvégezve – is gyors és látványos eredményeket érhetsz el.

Az első gyakorlathoz feküdj le a fitneszszőnyegre. A két lábadat hajlítsd be, majd a két talpadat illeszd össze. Ez a békaláb pozitúra. A két kezedet tedd a tarkódra, majd végezz felüléseket. Végezz el ebből a gyakorlatból húsz ismétlést.

A következő gyakorlathoz még mindig maradj fekve a szőnyegen. A két térdedet hajlítsd be, a két kezdet nyugtasd a padlón, a tested mellett. Most próbálj úgy megemelkedni a padlóról, hogy először a jobb, majd a bal kinyújtott karoddal nyúlj egy kicsit előre, mintha meg akarnál érinteni valamit. A fejedet és a nyakadat tartsd összehangoltan, vigyázva arra, hogy meg ne húzódjon a nyakad. A hát alsó része pedig maradjon a padlón, ne emelkedjen fel onnan. Mindkét irányba végezz el ebből a feladatból tizenöt ismétlést.

Helyezkedj el alap plank pozitúrába, majd tartsd így meg magad tíz számolásig. Hogy mennyi ismétlést csinálj meg belőle? Legalább ötöt!

Feküdj ismét a hátadra, majd lendítsd a magasba mindkét kinyújtott lábadat. Most kezdj el kicsit felülni úgy, hogy a két karodat is lendítsd a magasba kinyújtva és próbáld a két lábadat megérinteni. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal.

A kerékpározó gyakorlathoz maradj a hátadon fekve, majd kezdj el biciklizni. Tedd tarkóra mindkét kezedet, majd a két lábaddal csinálj olyan mozdulatot, mintha éppen pedáloznál. Először a bal könyököddel érintsd meg a jobb térdedet, majd a jobb könyököddel a bal térdedet. Csinálj ebből a gyakorlatból is tizenöt ismétlést.

Most egy nehéz gyakorlat következik. Ha nem vagy benne biztos, hogy ügyesen végre tudod hajtani, akkor ezt a gyakorlatot nyugodtan hagyd ki. Tegyél egymással szembe két támlás széket. Kapaszkodj meg a két kezeddel a székek támlájában, a két térdedet hajlítsd be, majd kezdd el magad felfelé húzni. Tartsd meg magad húsz számolásig, majd ismételd meg a gyakorlatot ötször.

Ezek a gyakorlatok segíthetnek abban, hogy a hasad laposabb és izmosabb legyen. Csak végezd ezeket rendszeresen, és akár már 3-4 hét múlva láthatod az eredményeket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*