Edzés előtti csevegés a barátokkal a konditeremben.

Sokan azért nem szeretnek edzeni, mert még ekkor sem szeretnek egyedül lenni. Ilyenkor sem kell a sportról lemondanod, hiszen a barátaiddal is mozoghatsz, ennek számtalan előnye van.

Azok, akik nem egyedül edzenek, sokkal felelősségteljesebben végzik edzés közben a gyakorlatokat, még akkor is, ha közben néha megállnak egy kicsit csevegni. Igaz, hogy a közös edzések precízebb ütemezést igényelnek, hiszen több embernek kell igazodnia egymáshoz, azt hiszem mégis megéri, hiszen így biztos, hogy nem fogsz elbliccelni egyetlen edzést sem.

A barátok rendkívüli módon képesek egymást motiválni, még versenyezhettek is egymással, ami egy extra löketet ad az edzéseknek. Még fogadhattok is egy-egy gyakorlat elvégzése előtt, például ki tud több fekvőtámaszt lenyomni, ki tud többet tekerni vagy ki szaladja hamarabb körbe a sportpályát. Az biztos, ha nem egyedül kínozod magad, sokkal nagyobb szórakozásban lesz részed és soha nem fogsz az edzéseken unatkozni.

A közös edzéseknek a másik előnye, hogy sok olyan gyakorlatot tudtok elvégezni, amit páros gyakorlatnak neveznek. Ezek az edzésformák is rendkívül szórakoztatóak, mindemellett nagyon hatékonyak, és ilyenkor általában semmiféle plusz eszközre nem lesz szükséged.

Ha valakinek kevés az önbizalma, az csak nagyon nehezen tudja magát rávenni, hogy belépjen egy edzőterembe. Azonban egy barát erőt és biztonságot ad. Ha közösen jártok edzeni, még a rátok szegeződő tekintetek sem fognak zavarba hozni, hiszen van melletted egy ismerős, egy jó barát, akire támaszkodhatsz, aki lelket önt beléd, ha szíved szerint sarkon fordulnál és otthagynád az egészet. Ismerkedni is könnyebb ilyenkor, hiszen a tudat, hogy van melletted valaki, hihetetlen magabiztosságot ad, ami az idegenekkel való beszélgetést is megkönnyíti és gördülékenyebbé teszi.

Ha egyedül vagy az edzőteremben és nem sikerül egy-egy gyakorlatot elvégezned, lehet hogy egy-két próbálkozás után hagyod az egészet. Egy jó barát azonban nem hagyja, hogy olyan könnyen feladd, hanem melletted áll és a támaszod lesz, amiért hálás is lehetsz neki. De ez fordítva is igaz, te is segíthetsz neki, akármiben is akad el, így kölcsönösen egymás támaszai és segítői lehettek.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*