A békés harcos című film főszereplője, a Dan Millmant alakító Scott Mechlowicz a film plakátján.

A békés harcos útja című film Dan Millman önéletrajzi novellájából készült, tehát a film megtörtént eseményeken nyugszik. Dan Millman világhírű tornász, edző, tanító és atléta volt. A Victor Salva rendezte film elgondolkodtat, és azt próbálja meg átadni a filmvásznon keresztül, hogy milyen hatalmas erő lakozik az emberi lélekben. A főbb szerepeket Nick Nolte (Socrates), Scott Mechlowicz (Dan Millman), Amy Smart (Joy) és Tim DeKay (Garrick edző) alakítják.

A film Danről, egy igazán fantasztikusan tehetséges tornászról szól, aki nem csupán képességeivel emelkedik ki a többiek közül, hanem azzal is, hogy mennyire fittyet hány az életre, hiszen életében egyik bulit követi a másik. Igaz, a versenyekre való felkészülés hatalmas áldozatok meghozatalára kényszeríti őt, talán ez is lehet az oka, hogy a kemény sport mellett ennyire előtérbe helyezi az élvezeteket. Embert próbáló edzések és a hatalmas partik követik egymást az életében, mígnem egy nap balesetet szenved, amely nemcsak a karrierjét sodorja veszélybe, hanem a fiú egész gondolkodásmódját és lényét is megváltoztatja. Felépülése során egy titokzatos idegen, Socrates, és egy fiatal, gyönyörű lány, Joy lesz a segítségére, akik támogatják a fiút abban, hogy teljesen újjászülessen. A film végére Danből egy békés harcos válik, aki megtalálja a neki szánt utat, de a kérdés az, hogy a sérüléséből felépülve végigjárhatja-e még azt az utat, amelyen elindult. A filmből erre is megkaphatjuk a választ.

A Dant alakító Scott Mechlowicz New Yorkban látta meg a napvilágot. Texas megyében, Plano városban nevelkedett, a középiskolát is ugyanitt járta. Színészként végzett, a diplomáját a kaliforniai egyetemen vehette át. Első filmje 2003-ban került képernyőre, de a nagyközönség csak 2004-ben, A harag sodrása című filmből ismerhette meg, amely filmben nyújtott színészi alakításáért díjjal is megjutalmazták.

A békés harcos útja című film igazán nagy kihívást jelentett a fiatal színész számára, hiszen egyáltalán nem rendelkezett atlétikus testalkattal, de a filmbeli hiteles alakítás miatt napi négy órát is képes volt edzeni, amelynek meg is lett az eredménye. Az alapvetően vékony testalkatú fiatalember jelentős izomtömeget szedett magára. A film másik nagy kihívása volt számára, hogy megtanuljon motorkerékpárt vezetni, ez azonban már sokkal kevésbé ment neki. Scott Mechlowicz igazán titokzatos figura, a bulvárlapoknak sem nagyon nyilatkozik, így magánéletét teljes homály és titok övezi.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*