Testépítő bemelegítő gyakorlatok közben az edzőteremben.

Nagyon rosszul teszed, ha testépítőként sohasem melegítesz be. Ha bemelegítés és mindenféle nyújtás nélkül akarod emelgetni a nehéz súlyokat, akkor olyan fájdalmas izomsérülést is szenvedhetsz, hogy az is elképzelhető, hogy napokig majd ki sem bírsz kelni az ágyból. Vagy ami még ennél is rosszabb, az orvost is meg kell látogatnod.

A bemelegítés tehát egyebek között azért lényeges, hogy ne szenvedj sérüléseket. Nagyon jól teszed, ha a helyes bemelegítést is elsajátítod, mivel még egyes testrészeid átmozgatásánál is érhetnek kisebb-nagyobb balesetek.

Amennyiben jól végzed a bemelegítő gyakorlatokat, akkor megemelkedik a pulzusod, a vér gyorsabban fog az izmokba áramolni, ami sikeresen megemeli az izmok hőmérsékletét, ez pedig az erő kifejtésében lesz a segítségedre.

A helyes bemelegítés elősegíti, hogy javuljon a teljesítményed, illetve a szervezeted az edzés során, sokkal eredményesebben fog zsírt égetni és izmot építeni, fejleszteni.

A megfelelő bemelegítéssel javulni fog a mozgástartományod, de ezzel a mozgás sebességét is fokozhatod. Fejlődni fog az egyensúlyérzéked és a mozgáskoordinációd. Ez pedig nagyon hasznos lehet, ha nehéz súlyokkal dolgozol az edzés során.

A hajlékonyságod is javulni fog, ami szintén nagy hasznodra lehet az egyes gyakorlatok végrehajtása során, de még akkor is nagyon fogsz örülni, hogy ennyire flexibilis vagy, amikor részt veszel egy-egy testépítő versenyen és ott ezzel a tulajdonságoddal kápráztatod el a többieket és a zsűritagokat.

Úgy nem lehet edzeni, hogy reggel nyolcra elmégy dolgozni, majd délután négykor elrohansz az edzőterembe, gyorsan átöltözöl, és már el is kezded az edzést. Hidd el, szükséged van a bemelegítésre, hogy ezzel felkészítsd magad, vagyis a testedet, a lelkedet és a szellemedet a testmozgásra, a súlyok emelgetésére. Hiszen az edzésre is, mint annyi mindenre az életünkben, rá kell hangolódni. Le kell nyugodnunk, a vállunkról képzeletben le kell pakolnunk a nap terheit. A bemelegítés ebben is a segítségedre tud lenni, így választóvonalként is működik a munka és az edzés között.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*