Frissen mosott zöldségek: brokkoli, paprika, paradicsom, uborka.

Már a Biblia is utal egyes élelmiszerek és gyógynövények gyógyhatására. A bibliai étrend szerint az élelmiszereket négy nagy csoportra lehet osztani. A fák, amelyek magokat termelnek, a magokat termesztő növények, az egyéb növények és a tiszta hús.

A bibliai étrend mellett más dolgokat is fontolóra kell venni, ha valaki tisztán szeretne étkezni és élni. Például a testmozgást, a vizet és a napfényt. Ez a három dolog alapvető fontosságú a jó egészséghez.

A bibliai étrend csak és kizárólag tiszta húst tartalmaz. Az e szerint élők tartózkodnak bizonyos fajta húsoktól, például a tenger gyümölcseitől, a homártól, a sertéshústól, a kagylótól, a ráktól vagy a harcsától. A Biblia szerint gyógynövényeket, gyümölcsöket és zöldségeket minden mennyiségben lehet fogyasztani, mert ezeket tiszta tápláléknak tartja. A zöldségeket is a legjobb nyers formában fogyasztani. Vannak bizonyos zöldségek, amelyeket meg kell főzni vagy párolni, de a legtöbb zöldséget nyersen kell megenni.

A bibliai étrend úgy véli, hogy a természet által felkínált táplálékokat kellene magunkhoz vennünk, vagyis nem kellene feldolgozott élelmiszereket ennünk. Illetve jobban tesszük, ha távol tartjuk magunkat a hormonnal, műtrágyával és a peszticidekkel kezelt élelmiszerektől.

Azok, akik a bibliai étrend szerint élnek, számos előnyt megtapasztalhatnak. Lássunk most ebből hármat.

A zöldségek és a gyümölcsök a fogyást is elősegítik, hiszen természetes és nyers formában csak kevés kalóriát tartalmaznak és könnyen emészthetők, ellentétben a feldolgozott élelmiszerekkel.

A bibliai étrendben megtalálható táplálékok hosszabb élettartamot biztosítanak. Ez talán a sok-sok zöldségnek és gyümölcsnek köszönhető, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidáns tápanyagokkal. Ezek lehetővő teszik a káros szabad gyökök semlegesítését, amelyekről tudvalevő, hogy rengeteg kárt képesek okozni az emberi szervezetben. Többek között felelőssé tehetők a súlyos és krónikus betegségek kialakulásáért.

Amikor a testünk a rossz táplálkozási szokások miatt egyensúlyhiányba kerül, azt rögtön megérezzük. Túlterheltnek, depressziósnak és fáradtnak érezzük magunkat. A jobb étkezés növelheti az energiát, kiegyensúlyozhatja a hormonokat és javíthatja a hangulatot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*