Kitörést végez egy fiatal nő két kézisúlyzóval a kezében az edzőteremben.

A combizmokat leginkább a lépcsőzés fejleszti. Ha mindennap gyakorlod, hamarosan te is megtapasztalhatod, hogy a lépcsőzés milyen fantasztikus hatással van az izmaidra. A legjobb, ha a gyakorlatokat gyorsan és lépcsőn felfelé hajtod végre. A sprintek során kezdetben minden lépcsőfokot használj, majd csak minden másodikat, harmadikat. Biztos, hogy alaposan meg fogsz izzadni, de rá sem ismersz majd a lábizmaidra. Ez a gyakorlat leginkább a combfeszítő izmokat fejleszti.

A combfeszítő izmok megacélozására a lábnyomás az egyik legjobb gyakorlat, amelyet lábtológép segítségével végezhetsz. A lábtológép egyik nagy előnye, hogy a hát alsó részét kisebb terhelés éri, így a magas ismétlésszámú sorozatokat több alkalommal is elvégezheted. A másik nagy előnye, hogy ezen a gépen a lábaidat egyszerre és külön-külön is használhatod.

A guggolás is jótékony hatást fejt ki a combfeszítő izmokra, de a csípőt és a hát alsó részét is megerősíti. A guggolás még az anyagcserét is képes felpörgetni. Sok testépítő kihagyja a guggoló gyakorlatokat, mert attól tartanak, hogy ez káros hatással van a térdekre, pedig ez közel sincs így. Ha valaki helyen végzi a guggolásokat, akkor ilyen baj egész egyszerűen nem történhet meg.

Egy testépítőnek nem csupán a combfeszítő, hanem a combhajlító izmait is edzésbe kell hoznia. A combhajlító izmokat edző gyakorlatok közül például a hajlított lábú felhúzásnál ugyanazokat az izmaidat erősíted, mint a guggolásnál. Ebből a gyakorlatból nem szabad egyszerre túl sokat csinálni, mert az izmokat nagyon megterhelheti. Ennél a gyakorlatnál se nagyon közel, se nagyon távol ne állj a rúdtól, próbáld megtalálni az arany középutat. Ha túlságosan nagy a távolság közted és a rúd között, akkor a gerincedet fogod nagyon igénybe venni. Amikor a súlyok emelésére kerül a sor, akkor ne csak a hátaddal, hanem a lábaiddal is emelj, mert különben komoly sérüléseknek teszed ki magad.

A vádli edzése az egyik legnehezebb feladat, a testépítők nem is nagyon szokták szeretni, mivel egyrészt a gyakorlatok meglehetősen egyhangúak és unalmasak, másrészt talán ez az egyetlen olyan testrészt, amelyen az edzések hatására bekövetkezett változások a legnehezebben láthatók.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*