Grillezett csicseriborsók kis tálakban szervírozva.

Manapság egyre többen erősítik az elhízottak táborát. Úgy tűnik, mintha az emberek nem vennék komolyan az egészségüket fenyegető veszélyeket. Soka fittyet hányak a figyelmeztetésekre és egyáltalán nem foglalkoznak az egészséges táplálkozással és a testmozgással. Azonban az elhízás nagyon sok betegség forrása lehet.

Ha a cikk hatására, vagy csak úgy magadtól elhatároztad, hogy márpedig holnaptól jobban odafigyelsz az egészségedre, akkor meg kell ismerned a csicseriborsó előnyeit, mert értékes tápanyagokat tartalmaz, és a legújabb kutatások szerint megakadályozza az ételek utáni sóvárgást amellett, hogy könnyen eltelít, így kevésbé leszel az elfogyasztását követően éhes.

A csicseriborsó egy hüvelyes zöldség, amely nemcsak az emésztőrendszer egészségét képes fenntartani, de a szívbetegségek kialakulását is megakadályozhatja.

Az éhséget nagymértékben csillapítja ez az aprócska zöldség, mivel gazdag forrása az oldható rostoknak, amely lassítja a gyomor kiürülését és segít megakadályozni a vércukorszint drasztikus megemelkedését. Ezen kívül a csicseriborsó gazdag forrása a fehérjének, amely teltségérzetet biztosít, ezért sem érezhetjük magunkat éhesnek, ha csicseriborsót fogyasztunk.

A csicseriborsó csökkenti a ghrelin nevű hormon termelődését, amely hatására éhesnek érezzük magunkat és az étvágyunkra is hatással van.

Egy kutatás során az is bebizonyosodott, hogy azok a részt vevők, akik csicseriborsót fogyasztottak, nagyon megválogatták, hogy milyen ételt vesznek magukhoz, ugyanis ők elutasították a feldolgozott ételeket és az olyan táplálékokat, amelyeket nem találtak egészségesnek.

A csicseriborsó olyan rostot is tartalmaz, amely prebiotikus hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elősegíti az emésztőrendszer egészségének fenntartását, hiszen megakadályozza a belekben a káros baktériumok elszaporodását.

A csicseriborsó rendszeres fogyasztása segíthet a súlyvesztésben is, mindemellett az LDL-koleszterin szintjét is csökkenti, ami nagyon fontos, hiszen ez sok betegség okozója lehet.

A csicseriborsó koleszterinszintre gyakorolt hatása azért is nagyon fontos, mivel a magas koleszterinszint az okozója a legtöbb szív-és érrendszeri megbetegedéseknek. Ez gyulladást okoz az erekben, illetve az artériákban plakkok keletkeznek, márpedig ez a legfőbb okozója az érelmeszesedés kialakulásának.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*