Fájó homlokát fogja a kanapéján pihenő hölgy.

A fejfájás egy nagyon kellemetlen dolog, hiszen amikor fáj a fejünk, semmi kedvünk sincs semmihez. A fejfájás jelentősen csökkenti a hangulatunkat, a közérzetünk sem jó ilyenkor és legszívesebben egész nap csak pihennénk, de hát ezt a mai, rohanó világban nem tehetjük meg, hiszen dolgozni kell és a házimunkát is el kell végeznünk.

Még az a szerencse, hogy a természetes gyógymódokhoz ilyen esetben is bátran fordulhatunk. A masszázs semmibe sem kerül, hiszen a fejmasszázst magunknak is elvégezhetjük. A hüvelyk- és a mutatóujjunk kell csak hozzá és némi illóolaj, illetve hordozóolaj. A fejfájás csillapítására nagyon hasznos lehet a levendula- és a borsmenta-illóolaj. Tegyél egy teáskanálnyi olajhoz – jojoba- vagy mandulaolaj – néhány csepp illóolajat, és óvatosan masszírozd meg a homlokodat és a halántékodat.

A meleg vízben történő lábáztatás is sokat segíthet a fejfájás csillapításában. Hiszen ez csökkenti a fejben lévő erekben a nyomást, amelyek a fejfájást okozzák. Ha még egy kevés mustárport is szórunk a vízbe, a fejfájásnak hamarosan nyoma sem lesz.

A homlokra helyezett meleg borogatás is sokat segíthet a fejfájás csillapításában. A nyakra is tehetünk meleg borogatást, ami segíti az izmok ellazulását. Sok esetben a fejfájást a merev nyakizmok okozzák.

A fentebb említett illóolajok is sokat segíthetnek. A levendula például nemcsak a feszültséget enyhíti, hanem a fej fájdalmát is oldani tudja. A levendulaolajos masszázs alatt húzd be a függönyöket és pihenj le a sötét szobában. A nyugalom, a csend és a masszázs együttesen sikeresen meghozza a várva várt eredményt.

Ha az orrnyergünk két oldalát nyomkodjuk, akkor is elmúlhat a fejfájás. A halánték nyomogatása is sokat segíthet a fájdalom csillapításában. A halántékot csak nagyon gyengéden és óvatosan szabad nyomkodni, masszírozni.

Az aromaterápia is sokat segíthet a feszültség oldásában, a fájdalom csillapításában. A borsmenta enyhíti a fejfájást és csökkenti a bennünk kialakult feszültséget. Kutatások szerint a zöldalma csodás illata is segíthet megszabadítani bennünket a fejfájástól.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*