Női hasra felfestett bélrendszer, benne jó és rossz baktériumokkal.

Genetikailag is nagyon meghatározó, hogy ki milyen testalkattal rendelkezik, e szerint lehetünk elhízottak, kövérek, soványak vagy normál testalkatúak. A testalkat milyensége attól is függ, hogy mozgunk-e rendszeresen, és hogy milyen ételeket veszünk magunkhoz. A feldolgozott élelmiszerek, a transzzsírban gazdag és a cukros ételek szintén befolyásolják a testalkatunkat.

A bélrendszer egészségének fenntartásához nagyon fontos, hogy a bélflóra egyensúlya ne boruljon fel, azaz arányban legyenek a jó és a rossz baktériumok. Az egészséges emésztés nagyon fontos, hiszen ha az emésztésünk nem megfelelő, az egy sor más betegség előidézője is lehet. A legutóbbi kutatások arról számoltak be, hogy a bélflóra egészségének fenntartása azért is nagyon lényeges, mert ha a rossz bélbaktériumok túlsúlyba kerülnek, akkor ez nagyban fokozza az elhízás esélyét.

A bélflóra egyensúlyának fenntartása azért is nagyon lényeges, mivel ez is biztosítja az immunrendszer egészségét. Ha az immunrendszer nem működik megfelelően, akkor sokféle krónikus betegség is kialakulhat.

A bélflóra egyensúlyát mi is biztosítani tudjuk probiotikumok rendszeres fogyasztásával. Mik azok a probiotikumok? Olyan hasznos baktériumok, amelyek segítik a bélflóra egyensúlyának a fenntartását, illetve az emésztőrendszer jobb működését is elő tudják segíteni. A bélbaktériumok megfelelő aránya jótékony hatást gyakorol az anyagcserére, de a tápanyagok felszívódását is biztosítani tudja.

A probiotikumok élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. A béltraktus egyensúlyának helyreállítását elsősorban a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsbe tartozó baktériumok képesek helyreállítani.

A probiotikumok mellett prebiotikumokra is szüksége van a szervezetnek. Ezek eljutva a vastagbélbe elősegítik a fentebb említett két baktériumtörzsbe tartozó baktériumok elszaporodását.

Egyes probiotikus készítmények a candida gombás fertőzés gyógyításában is kitüntetett szerepet játszanak. Ma már olyan probiotikumos készítményeket is lehet kapni, amelyeket vitaminokkal és gyógynövényekkel kombinálnak, hogy az emésztőrendszer mellett az immunrendszert is megtámogassák.

Az elhízás nagyon veszélyes. Eleinte csak esztétikai problémát okoz, később azonban sorban jönnek a krónikus betegségek, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a rákos megbetegedések miatt kialakult korai halálozás.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*