Spirulina alga tabletta és por formájában külön-külön két fehér kanálban.

A spirulinát nemcsak akkor vetheted be, ha éppen fogyókúrázni szeretnél, hanem akkor is, ha szeretnéd a betegségeket megelőzni, vagy valamilyen egészségügyi problémádat orvosolni. A spirulina alga rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így biztosítja, hogy ne alakuljon ki a szervezetben vitaminhiány, illetve a szervezeted ásványianyag-szükségletét is tökéletesen kielégíti. Mindemellett vastartalma segítséget nyújt a vérszegénység kialakulásának megelőzésében, illetve a benne lévő cink a vitaminok megfelelő felszívódását segíti elő. Az alga fogyasztása nagyon egészséges, hiszen rendbe rakja a bélflórát, orvosolja az ízületi problémákat, és még antioxidáns vegyületeket, illetve klorofillt is tartalmaz. Az antioxidánsok a káros szabad gyökök megkötésében játszanak kiemelkedő szerepet, míg a klorofill a szervezet oxigénellátását támogatja meg.

A spirulina alga nagyfokú segítséget képes nyújtani, ha éppen fogyókúrázol, hiszen részt vesz a szervezet méregtelenítésében, és segítségével a salakanyagok is könnyebben távoznak el a szervezetből. Gyakran a szervezetben felhalmozódó méreganyagok a legnagyobb gátjai a fogyókúrának, hiszen megakadályozzák a zsírok és a cukrok lebontását. Ebben nyújt segítséget a klorofill, amely nemcsak a gyomrot és a bélrendszert képes alaposan megtisztítani, hanem a vérrendszert és a zsírszövetet is kitakarítja a méreganyagoktól.

A fogyókúrázók azért is adják fel könnyen a harcot, mivel állandóan édességek és szénhidrátok után áhítoznak. Azonban ha rendszeresen fogyasztod a spirulina algát, azt fogod észrevenni, hogy egy idő után már nem vágyakozol az édességek és a desszertek után. Mi lehet ennek az oka? Mint fentebb említettem, a spirulina alga rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Mint például a magnézium. Amennyiben nincs elegendő ebből az ásványi anyagból a szervezetedben, akkor például elképzelhető, hogy őrületes módon elkezded kívánni az édes dolgokat, mint például a csokoládét.

A spirulinában sok fehérje is van, amely szerepet játszik a gyors hipoglikémiás válasz késleltetésében, vagyis ennek köszönhetően a spirulina az éhségérzetünket jelentős mértékben képes lecsökkenteni. A spirulina olajtartalma lassítja az emésztést, így a vércukorszint sem emelkedik meg drasztikusan, ami az éhségérzet késleltetését eredményezi.

A magyar emberek jelentős hányada vitaminhiányban szenved. Márpedig ha nincs elegendő vitamin a szervezetünkben, akkor egyfolytában éhesek leszünk. Mivel a spirulinában sok vitamin fellelhető, így ezt a problémát is képes könnyedén kiküszöbölni.

Spirulinával értékes tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe, amely ismét csak az éhségérzetünket szünteti meg, ami még a hormonháztartásunk kiegyensúlyozását is elősegíti. Márpedig ha az endokrinrendszerünk nem működik megfelelően, akkor a szervezetünk elkezd inzulint termelni, ami ismét csak éhségérzetet generál bennünk. A spirulina GLA-t is tartalmaz, azaz egy olyan esszenciális zsírsavat, amely szabályozni képes az inzulint és a vércukrot.

A sikeres fogyókúrádban tehát támaszod lehet a spirulina alga, viszont a sikerhez életmódot is kell váltanod. Az alga melletted áll, hogy a szervezetedben megteremtődjenek azok a feltételek, amelyek elősegítik a fogyókúrádat, viszont te is kellesz ahhoz, hogy eredményeket is elérj. Változtass az étrendeden, mozogj, igyál sokat, élj stresszmentesen és légy kitartó!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*