Szájvizet tölt egy kupakba egy fiatal lány.

A gargalizálás nagyon sokféle betegség gyógyítását segítheti elő. Ha fáj a torkunk, ha a gégénk be van gyulladva vagy savas reflux gyötör bennünket, akkor a gargalizálás csodákra képes.

Torokfájás esetén a citromos vízzel történő gargalizálás nagyon sokat segíthet, hiszen összehúzó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Keverj el 2 dl vizet egy teáskanálnyi frissen facsart citromlével, és naponta gargalizálj ezzel az eleggyel 4-5 alkalommal.

A vírusok és baktériumok ellen a sós vízzel történő gargalizálás is nagyon hasznos lehet. Keverj el egy negyed teáskanálnyi sót 2 dl langyos vízzel, majd gargalizálj ezzel a keverékkel naponta többször.

A gyomorégést is csillapítja a sós vízzel történő gargalizálás, hiszen enyhíti az égő érzést a torokban, és az irritált nyálkahártya gyors gyógyulását segíti elő.

A szájvizek egyes esetekben jók lehetnek, de sok esetben okozhatnak savas refluxot. A szegfűszegolaj ugyanolyan hatásos lehet a szájüreg és a torok fertőtlenítésére, mint a boltokban kapható szájvizek. Keverj össze 2 dl vízben 10 csepp szegfűszegolajat és 5-6 csepp borsmentaolajat. Öblögess, gargalizálj ezzel az eleggyel. Amellett, hogy a szegfűszeg elpusztítja a szájüregben tanyázó baktériumokat, a borsmenta illóolaja kellemes leheletet biztosít. Mindkét illóolaj részt vesz a torok fájdalmának a csillapításában.

Az echinacea – vagy más néven bíbor kasvirág – is eredményesen harcol a vírusos fertőzésekkel szemben. Cseppents néhány csepp echinaceatinktúrát egy pohár vízbe, majd gargalizálj vele. Ez a keverék nemcsak a torok fájdalma ellen küzd sikeresen, de az immunrendszernek is ad egy lendületet, amely könnyebben bírkózik meg a vírusokkal szemben.

A gégegyulladás legjobb gyógymódja a pihentetés. Azonban a mirha is csodákat tehet, hiszen összehúzódó hatással rendelkezik és még a gyulladáscsökkentő szerepe is kiemelkedő. Tegyél néhány csepp mirhaolajat egy pohár vízbe, majd gargalizálj ezzel az eleggyel. A mirhának a fertőtlenítő hatása is lenyűgöző.

Torokfájdalom esetén a szegfűszegből teát is készíthetünk. A torok fájdalmára nagyon jó még a hagymatea is, amely szintén nagyon hatásos a baktériumok elpusztításában.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*