Félbevágott grépfrút a narancsok mellett.

A grépfrút csak kevés kalóriát tartalmaz, de sok tápanyag megtalálható benne. A legfontosabb a C-vitamin-tartalma, amely egy kitűnő antioxidáns. Ha szeretnél lefogyni, ez a gyümölcs kitűnő választás, ugyanis jelentős hatással van a testsúlycsökkenésre.

Kutatások igazolják, hogy a grépfrút jelentősen megtámogatja a fogyást. Ennek oka a benne lévő aktivált proteinkináz nevű enzim. Amikor ez az enzim aktiválódik, ösztönzi a szervezet energiatermelő folyamatait, például a glükóz felvételét, ami elősegíti az anyagcserét, ez pedig elősegítheti a fogyást. Ez az enzim általában testmozgás során aktiválódik, hogy segítsen az izmoknak a tárolt cukor és zsír felhasználásában. A grépfrút rendszeres fogyasztása nemcsak a testsúlycsökkenést segíti elő, hanem a vércukorszintet is szabályozza.

A grépfrút a narancsbőr ellen is nagyon hatásos. Használhatod ennek elérésére a grépfrútillóolajat, de más, narancsbőr elleni készítménybe is csepegtethetsz néhány cseppet belőle. A grépfrút gyulladáscsökkentő és bőrtisztító anyagokat is tartalmaz, illetve van benne egy bromelain nevű enzim, ami szintén hatásos lehet a narancsbőr elleni küzdelemben.

A grépfrút nemcsak C-vitaminban, hanem bioflavonoidokban is rendkívül gazdag. Márpedig immunrendszerünk csak akkor működik megfelelően, ha a szervezetünket elegendő C-vitaminnal látjuk el. Ha a szervezetünk olyan tápláló anyagokat kap, mint amilyenek a grépfrútban is megtalálhatók, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az immunrendszer sejtjei hatékonyabban képesek beazonosítani a betolakodó kórokozókat és hatékonyabban is képesek azokkal megküzdeni. Ha az emberi szervezet nem kap elegendő C-vitamint, akkor nem lesz olyan ellenálló a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben.

Számos kozmetikai és bőrápoló termék tartalmaz grépfrútillóolajat, talán nem véletlenül. A grépfrút természetes savakat tartalmaz, amelyek hatékonyan képesek megtisztítani az arcbőrt. Mindemellett a gyümölcs C-vitaminnal van tele, amely nem más, mint egy hatékony antioxidáns. Az antioxidánsok remek bőrvédők és a C-vitamin fontos szerepet játszik bőrünk fő építőelemének, a kollagénnek a termelődésében is. A kollagénnek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy sokáig fiatalosak és ráncmentesek maradjunk.

A grépfrút béta-karotinban is gazdag, amely lassítja a bőrsejtek öregedési folyamatait. Van olyan fajtája is a gyümölcsnek, amely likopinben is gazdag, erről ismert, hogy védelmet nyújt a napsugárzás elleni károsodásoktól, a mutációktól és a gyulladástól.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*