Keskeny ösvényen gyalogol egy fiatal tini lány növidrágban, kockás ingben.

A gyaloglásnak rengeteg előnye van, hiszen akár minden egyes nap csinálhatod, bárhol gyalogolhatsz, nem kerül semmibe, javítja az általános egészségi állapotot és segít megszabadulni a fölösleges kilóidtól. Nemhiába szeretik olyan sokan ezt az edzésformát szerte a világon. Gyalogolni azért is szeretnek sokan, mivel a mai világban sokan küzdenek időhiánnyal és sok ember életébe már semmilyen sport nem fér bele. Gyalogolni viszont tényleg akármikor lehet. Ha csak a munkahelyeden nem veszed igénybe a liftet, vagy gyalog jársz dolgozni, már sokat tettél az egészségedért.

Azért is nagyon jó a gyaloglás, mivel egy nagyszerű kalóriafaló edzésforma. Már néhány hetes gyaloglás után azt veszed észre, hogy egyre kisebb a derékbőséged és egyre jobb kondícióban vagy. Olyan energikus leszel tőle és annyira megerősödik az immunrendszered, hogy te fogsz a legjobban csodálkozni, ha egyáltalán nem leszel megfázva, vagy nem leszel influenzás. A gyaloglás azoknak is ajánlható, akik ízületi problémákkal küzdenek, ugyanis ez az edzéstípus egyáltalán nem terheli meg az ízületeket.

Gyaloglásnál azt is eldöntheted, hogy aznap éppen milyen intenzitással akarsz gyalogolni. Ha úgy érzed, hogy éppen nincs kedved keményen edzeni, akkor csak menj gyalog a boltba, vagy vállald te, hogy megsétáltatod a szomszéd néni kutyáját. Azonban ehhez a luxushoz – hogy nem mindig gyalogolsz intenzíven – az kell, hogy rendszeresen gyalogolj, és ne blicceld el az edzéseket.

A gyalogláshoz semmilyen edzettségi szint nem szükséges és akár még hatvanéves korban is elkezdheted. Ha magányos típus vagy, akkor gyalogolj egyedül, ha szereted a társaságot, akkor gyűjtsd magad mellé a barátaidat és vágjatok neki egy kihívást jelentő emelkedőnek.

A gyaloglás egy olyan természetes mozgásforma, amelyhez nem kell drága felszereléseket beszerezned, csak egy kényelmes cipőre van szükséged. A gyaloglás nemcsak egészséges, hanem akár még szórakoztató is lehet, és nagyon jól képes kikapcsolni és kirángatni akár még a letargikus hangulatból is.

Amennyiben a gyaloglás mellett teszed le a voksod, arra ügyelj, hogy naponta növelned szükséges a megtett lépések számát, és ezáltal fokozni tudod az aktivitásod mértékét. Nehogy azt hidd azonban, hogy a gyaloglás unalmas, mert ez egyáltalán nincs így. Hiszen választhatod a gyorsgyaloglást, ezzel növelheted a sebességed, az állóképességed és az erőd. A terepet is váltogathatod. Gyalogolhatsz a városban, a parkban, de gyalogolhatsz a sík terep mellett emelkedőn is. Ha pedig egy kis nyugalomra vágysz, akkor gyalogolj erdőben, vagy olyan tájakon, ahol csend és nyugalom vesz körül. Így a testednek is jót teszel, az elméd is kitisztul és a lelked is felvidul.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*