Keresztbe tett karú nő, csuklóin átfűzve a centiméter.

Az emberek egy része szeretne nagyon gyorsan megszabadulni a súlyfeleslegétől, de ez több szempontból is nagyon veszélyes lehet. Elsősorban azoknál, akik valamilyen étel előtérbe helyezésével, fogyasztásával kívánnak rövid időn belül lefogyni. Lehet, hogy ez az étel valóban zsírégető hatással bír – gondoljunk csak a jól ismert káposztaleves-kúrára –, viszont így nem jut a diétázó személy szervezete elegendő tápanyaghoz, vitaminhoz és ásványi anyaghoz, ami előbb-utóbb megbosszulja magát. Vagyis az immunrendszer legyengül, és így már képtelen lesz ellenállni a különféle kórokozóknak, fertőzéseknek és betegségeknek. Gondolom senki sem vágyik arra, hogy lefogyva állandóan az orvost járja, hogy kiderüljön, mi okozza a panaszait és aztán hetekig várjon a felépülésre. A drasztikus fogyókúrák nemcsak fizikailag viselik meg az embert, hanem lelkileg is, nem beszélve az örökös kimerültségről, energiahiányról és fáradtságról. Így hiába reméli valaki azt, hogy vékonyabban majd több életereje lesz, ez nem fog bekövetkezni, hanem egyre erőtlenebb és egyre feszültebb lesz. Hiszen a szervezetnek fel kell készülnie az őt ért változásra és ezt sokkal jobb lassan, fokozatosan megtenni.

A gyors fogyókúra következtében az anyagcsere ellustul, és ha valaki megvonja magától az ételt, akkor a szervezete őrült módon tartalékolni kezd, hiszen úgy értelmezi a kalóriák megcsappanását, hogy eljött az ínséges időszak, amikor is gondoskodnia kell a raktározásról, hogy önmagát életben tudja tartani. Ez pedig nem súlycsökkenést, hanem súlygyarapodást fog eredményezni.

Amennyiben nem jut elegendő tápanyaghoz a szervezeted, akkor a betegségek mellett egyéb problémákkal is szembesülnöd kell, vagyis minden valószínűség szerint elkezd hullani a hajad, a bőröd szárazzá és dehidratálttá válik és hajlamosabb lesz a ráncosodásra.

Striák is kialakulhatnak azoknál, akik gyors fogyókúrába vagy diétába kezdenek. Ezeknek a személyeknek a bőre megnyúlik és kis, fehér vagy lila csíkocskák jelennek meg a hasukon, a combjukon, a mellükön, a fenekükön vagy éppen a karjukon. Ezek egészségügyi szempontból nem jelentenek semmiféle veszélyt, azonban nem nyújtanak valami szép látványt, és megszabadulni sem minden esetben lehetséges tőlük. Éppen ezért a legjobb, ha mindenki csak a lassú fogyásban és nem a villámdiétában hisz.

Láthatod, hogy nem érdemes a gyors fogyókúrában megbíznod, hiszen ezzel csak rosszul jársz. Változtass az életmódodon, de csak szép lassan, és próbálj meg a jövőben is ezek szerint élni. Mellette mozogj mindennap és fogyassz elegendő folyadékot, mert az egészség és az egészséges fogyókúra kulcsa csak ezekben rejlik, nem pedig a csodakapszulákban és a csodadiétákban.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*