Ősz hajú, hosszú hajú hölgy hátulról fotózva.

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy egyre több ősz hajszálat fedezünk fel. Ezeknek a hajszálaknak teljesen más a textúrája, és bizony hajfestésénél ez meg is mutatkozik. Nem úgy áll, vastagabb és rakoncátlanabb is lesz, mint a többi hajszál. Ha valaki hennázza a haját, nagyon jól tudja, hogy az ősz hajszálaknak több idő kell, míg a henna befogja, és általában kettő vagy több lépcsőben kell azt befesteni, hogy egy egységes szín alakuljon ki. Azonban még mindig sokkal jobb megoldás, mint a szintetikus hajfestékek, amelyek nagyon sok egészségkárosító anyagot tartalmaznak. Mit tegyünk, ha a hajunk őszülni kezd, milyen módszerek segíthetnek az őszülő haj ápolásában?

Kerüljük a sötét hajfestéket!

Sokan azt gondolják, hogy az ősz hajszálak elrejtésének legjobb módja, ha rögtön valamilyen sötét festékkel festik azt be. Ez nem igaz. Sokkal könnyebben elrejthetjük az ősz tincseket, ha világosabb hajfestékkel próbálkozunk. A henna hajfesték erre is jó megoldás lehet, és nagyon jó tippeket adnak ma már ezekhez. Kicsit macerás, de megéri használni.

A rövid haj öregít

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy ha őszülni kezdenek, akkor csak a rövid haj lehet a megoldás. Ez nem így van. Egy idősebb nőnek is jól áll a hosszú haj, amennyiben az ápolt és gondozott. A pakolások és haj megfelelő ápolása ugyanolyan hatással bír, mint fiatalabb korban. Ráadásul sokan abban a tévhitben élnek, hogy a rövidebb hajat könnyebb és egyszerűbb gondozni, pedig ez egyáltalán nincs így. Egy rövidebb frizurát is nehéz beállítani, főleg, ha éjszaka elfeküdtük azt.

Hajpakolás olajokkal

Az öregedő hajszálaknak is szüksége van gondoskodásra. Heti egy alkalommal készítsünk a hajunkra hajpakolást. Keverjünk össze egy kis tálkában olívaolajat, kókuszolajat és ricinusolajat. Óvatosan, tincsről-tincsre kenjük be a hajunkat az olajos eleggyel, majd tegyünk a fejünkre egy zuhanysapkát és vastag frottírtörülközőt. Hagyjuk rajta egy órán keresztül, majd a szokásos módon mossunk hajat.

Frissítsük fel a haj színét természetes anyagokkal!

Amennyiben még nem sok ősz hajszálunk van, úgy a különféle gyógynövények is segíthetnek a hajszín felfrissítésében, élénkítésében. A diólevél a barna, a kamilla a szőke, míg a hibiszkusz a vörös haj színét élénkíti.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*