Halolajkapszulák egy fakanálban.

A halolaj pozitív hatásait már régóta észrevették a szakemberek, éppen emiatt alkalmazzák is a gyógyászatban. A halolaj nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, illetve A- és D-vitamint. Ma már vagy emulzió vagy lágy kapszula formájában kerül forgalomba. Elsősorban a Jeges-tengerben vagy az Északi-tengerben éldegélő tőkehalak májából, húsából nyerik ki az olajat, melynek egészségre gyakorolt pozitív hatásait humán kísérletek és vizsgálatok is igazolják.

A D-vitamin a kalcium és a foszfátok felszívódását segíti elő a belekből, és nagyon fontos az idegrendszer és az izmok egészséges működéséhez. A-vitaminra szüksége van a bőrünknek, a hajunknak, de csontjaink és a szemünk egészségét, pontosabban a látást is biztosítani tudja.

A halolaj szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében. A halolaj – amely nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat – jelentős mértékben csökkenti a magas vérnyomást. A halolaj csökkenti a trigliceridszintet, így óv meg bennünket a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, például az érelmeszesedéstől, de általa jelentősen lecsökken a szívinfarktus vagy az agyvérzés kialakulásának kockázata is.

A halolaj kiemelkedő szerepet játszik a csontok megerősítésében, és a csontritkulás kialakulásának kockázatát is jelentős mértékben lecsökkenti. A halolaj szabályozni képes a koleszterinszintet. Az omega-3 zsírsav csökkenti vagy megakadályozza a szervezeti gyulladásokat. Meggátolja a véralvadást, egészséges keringést biztosít, így gátolva meg például a trombózis kialakulását.

Az ízületi gyulladás egy komoly fájdalmakkal járó betegség. A halolaj lecsökkenti, de meg is szüntetheti a kellemetlen tüneteket. Serkenti az anyagcserét. A halolajkapszula rendszeres szedésével a daganatok kialakulásnak esélye is lecsökken, mivel a halolaj az egészséges sejtek növekedését képes elősegíteni.

Az omega-3 zsírsav biztosítani tudja az optimális hormontermelést. Javítja a memóriát és mérsékli az idegrendszeri zavarok és panaszok kialakulásának kockázatát.

Az esszenciális zsírsavak segítséget nyújtanak az izomtömeg növekedésében. Az omega-3 zsírsav az ízületek és a kötőszövet egészséges fejlődését is megtámogatja.

A halolaj a hajra és a bőrre is pozitív hatást gyakorol. A hajat képes megerősíteni, míg a bőrt megszépíteni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*