Fiatal lány fekvőtámaszozik az edzőteremben.

A kutatások során rengeteg tényre derült fény a hasi zsírpárnákkal és a kóros elhízottsággal kapcsolatban. Világszerte járványszerűen terjed a betegség, a legnagyobb problémát az Amerikai Egyesült Államokban jelenti, de az EU országaiban is egyre növekszik az aránya. Hazánk lakosságának mintegy 27%-át érinti. Nem véletlenül téma folyamatosan, a hozzá kapcsolódó egészségügyi kockázatokat kezdi felismerni és komolyan venni a hétköznapok embere is.

Kóros elhízottság esetén a szervezetben annyi zsír halmozódik fel, hogy egészségügyi kockázatot jelent. A betegség rossz erőnléttel, a szívbetegség és az agyvérzés növekvő kockázatával és alacsony önbecsüléssel jár, mivel a média is rendszerint a karcsú, vékony emberek vonzerejét hirdeti.

Az elhízásnak és a hasi zsírpárnák kialakulásának számos oka van. Egyik a mozgásszegény életmód. Különösen a fejlett társadalmak lakosságára jellemző, hogy a rövidebb távolságokat is autóval teszi meg gyaloglás helyett, és órákat tölt a televízió előtt zsíros rágcsálnivalókat majszolva. Természetesen genetikai eredetű is lehet a betegség. Ebben az esetben a szervezet anyagcseréje nem megfelelő, és ezért halmozódik fel a zsír.

A hasi zsírpárnák elleni küzdelem egyik hatásos fegyvere a rendszeres testmozgás. Nem szükséges drága bérletet váltani az edzőterembe, a gyaloglás és a futás hatékony, a lakóhely környékén végezhető és ingyenes. Felüléssel és fekvőtámasszal kombinálva látványos eredmény érhető el.

A megfelelő étrend kialakítása a másik fontos taktikai lépés a zsírpárnák elleni küzdelemben. A terméktájékoztató tanulmányozása elengedhetetlen, és segít a koleszterindús ételek elkerülésében.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*