Hastáncot járó hölgy gyönyörű, diszes ruhában, kecses kézmozdulatokkal.

A hastánc egy összefoglaló elnevezés, ugyanis a keleti táncokra alkalmazzák ezt a kifejezést. Orientális táncnak is szokás nevezni, hiszen az egész testet képes megmozgatni. A hastánc a test minden belső izomzatát alaposan átmozgatja. Tánc közben a csípő kap kitüntetett szerepet, de a kézmozdulatok éppolyan fontosak, mint a csípő rázó és tekergő mozdulatai. A hastánc nem pusztán érzéki, csábító és szenvedélyes mozgásforma, hanem igen nehezen megtanulható táncfajta is, hiszen vannak olyan pillanatok, amikor a csípő és a felsőtest két különböző irányú mozgást végez a zene ritmusára, de olyan is előfordul, amikor egyes testrészeket egyszerre kell riszálni. A látvány fenomenális, de magát a táncot nem könnyű elsajátítani. Az biztos, aki egyszer beleszerelmesedik a tánc eme formájába, soha többé nem hagyja abba, már csak azért sem, mert egy kitűnő rekreatív tevékenység is, amely egyrészt biztosítja a megfelelő szomatikus, pszichés és szociális közérzet elérését, mindemellett fejleszti a kreatív képességeket és fokozza a teljesítőképességet.

A hastánc élettani hatásai kiemelkedőek. A hastánc során elsajátított légzéstechnika fokozza a szervezet oxigénellátását, ezáltal fokozza a vérkeringést. Felturbózza az anyagcserét és javítja az emésztést. A hastánc a test minden izomzatát alaposan megmozgatja, de nemcsak az izmokat fejleszti, hanem a csontokat is megerősíti. A nők legnagyobb örömére a keleti tánc elsősorban a hasat, a csípőt és a combokat formálja. A másik nagy előnye, hogy a táncmozdulatok hatékonyan képesek csökkenteni a menstruációval együtt járó kellemetlen görcsöket és szúró, nyilalló fájdalmakat. A hastánc segít a helyes testtartás kialakításában, fokozza az állóképességet és fejleszti a mozgáskoordinációt.

A hastánc lélekre gyakorolt hatása sem elhanyagolható. A ritmusos tánc, a keleti hangulatot idéző muzsika, a táncórák vidám hangulata, a társaságban eltöltött idő segít a stressz oldásában és a feszültség levezetésében. A tánc óriási önbizalmat és magabiztosságot kölcsönöz annak, aki műveli, hiszen minden egyes kecses mozdulat még a mélyen megbújó nőiességet és szépséget is képes a felszínre csalogatni. Tehát mindazoknak is bátran ajánlható, akik nem érzik magukat magabiztosnak, de szeretnék, hogy az önértékelésük fejlődjön. A nőkben általában pozitív testkép alakul ki hastánc hatására, hiszen testüknek olyan pontjait is felfedezik a táncórákon, amiről egyébként sejtésük sem volt, hogy az létezik. Amennyiben sikerül elfogadni valakinek a saját testét annak minden pozitívumával és negatív jellemzőivel együtt, úgy a lelkét is jobban kitárja a külvilág felé. Márpedig ha egy nő mentálisan kiegyensúlyozott és önmagával, a külsejével megbékélve képes együtt élni, ezt a környezete is megérzi, és hamarabb elfogadásra talál, mint aki folyton a külvilág reakciója miatt szorong.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*