Fiatal nő centiméterrel méri combja kerületét.

Van, aki csak néhány felesleges kilótól szeretne megszabadulni, nem mindenki küzd 10 kiló vagy annál is több súlyfelesleggel. Noha többségben vannak azok, akik komolyabb súlyfeleslegtől szenvednek, pár kilótól megszabadulni mégis sokszor nehezebb feladat. Jó hír, hogy a néhány kiló leadásához szükséges fogyókúra nem párosul kötelező jelleggel szigorú edzéssel, mint számottevő súlyfelesleg esetén.

Nagyon sok enyhe diétázásra alkalmas jó termék kapható, amelyek fogyasztása nem jár tipikus depressziós tünetekkel. A különböző 100 kalóriás ételek kiválóan alkalmasak erre a célra, fogyaszthatsz bármit közülük, hogy nap közben elég energiád legyen, de nem hízol tőlük. Felesleges kalóriaszámlálás helyett inkább válaszd mégis a testmozgást – feszesítés, alakformálás –, ha az ideális testsúly elérését követően mégsem lennél elégedett az alakoddal.

Ne feledd, a fogyókúra hatásos lehet, de egy ponton túl mindenképpen szükséges a súlyzózás és a kardioedzés a kívánt testalkat eléréséhez. A fogyókúrának köszönhetően megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy olyan tested legyen, amilyenről mindig is álmodtál. A testmozgás ráadásul ösztönzőleg hat, növeli az elszántságot és a lelkesedést. Különösen, ha megtaláltad az igazán neked való edzésformát.

Manapság nem olyan egyhangú a kínálat, mint a nyolcvanas évek aerobik őrületében, a választott edzésforma lehet kick-box, Tae bo, jóga, pilates, ha elég bátor vagy, akár hastánc is. Vagyis az edzés szórakoztató is lehet, nem olyan korlátozottak a lehetőségek, mint elsőre gondolnád. Válaszd azt, amelyik lázba hoz, és vágj bele! Sok igazság van a Nike sportmárka „Just Do It” (Csak mozogj!) reklámszlogenjében. Semmi nem megy magától, akármelyik edzésformát választod, a kívánt eredmények elérése érdekében a fogyókúrában és az edzésprogramban is neked kell a főszerepet játszanod!

Mindegy, hogy csak néhány vagy sok felesleges kilótól szeretnél megszabadulni, idővel eléred azt a küszöböt, amikor szükségessé válik a testmozgás fokozása, a kalóriaégetés módjának változtatása, vagy a bevitt kalória további csökkentése. A visszaesés megelőzése legalább olyan fontos, mint a fogyókúrázással kapcsolatos elhatározás. Szállj újra ringbe, és tégy további erőfeszítéseket! Rövid idő alatt leadhatod azt a pár kilót, és elnyerheted álmaid alakját.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*