Sminkmaradványokat távolít el arcáról vatapamaccsal egy fiatal lány a tükör előtt.

Napjainkban már nemcsak a nők, hanem a férfiak is sokat törődnek arcuk ápolásával. Ennek ellenére azt gondolom, hogy mi, nők jóval több időt töltünk a fürdőszobában, hogy arcunkat rendbe rakjuk, felfrissítsük, karbantartsuk. Az arcbőr ápolása nagyon lényeges, hiszen az életünk, az életmódunk lenyomatot hagy rajta. Sok esetben már első látásra meg tudjuk mondani, ha valaki dohányzik, sok alkoholt fogyaszt, sok időt tölt friss levegőn vagy egészséges életmódot folytat. Arcunkon érzelmi állapotunk is azonnal megmutatkozik, hiszen a boldogságtól sugárzó arc egészen más látványt nyújt, mint egy örökösen szomorú, szorongó ember orcája.

Arcbőrünk meghálálja a megfelelő gondoskodást. Biztos te is észrevetted már, ha egy-egy héten kimaradt az arcradírozás, vagy ha nem volt időd pakolással kényeztetni arcbőrödet, sokkal fáradtabbnak, nyúzottabbnak és petyhüdtebbnek láttad a tükörképedet. Arcunk kényeztetése, a vele való törődés pillanatok alatt képes az arcbőrt nem csupán felfrissíteni, hanem üdévé és ragyogóvá is varázsolni.

Az arctisztítás nagyon fontos, hiszen ezzel a napközben rárakódott szennyeződésektől, a sminkmaradványoktól és az elhalt hámsejtektől szabadíthatjuk meg arcunkat. Az első lépés mindig az alapos kézmosás, amelyet a legjobb valamilyen tisztító és fertőtlenítő hatású szappannal végezni. Majd az arcápolás első lépése, az arc alapos megtisztítása következik. Ezt el lehet végezni arctejjel vagy arclemosóval is, a lényeg, hogy bőrtípusodnak a legmegfelelőbbet válaszd. Majd az arc tonizálása következik egy hidratáló tonikkal. Ezzel már el is kezdődik az arcbőr hidratálása, illetve ezzel a lépéssel elősegíted, hogy a bőrödbe minél hatékonyabban tudjanak beszívódni az arcápoló krémekkel bevitt hatóanyagok.

A következő lépés az arc bőrének regenerálása, hidratálása. A különböző olajos készítmények és arckrémek elősegítik a bőr hidratáltságát, illetve tápanyagokkal és hatóanyagokkal töltik fel az arcbőrt. Az arcbőr hidratáltsága nagyon lényeges, hiszen ahogy öregszünk, arcunk úgy veszít rugalmasságából, feszességéből, illetve a ráncok is sokkal hamarabb megjelennek egy vízhiányos arcbőrnél. Éppen ezért nekünk is gondoskodnunk kell arról, hogy arcbőrünk megkapja azokat az anyagokat, amelyekre szüksége van. Ezzel a praktikával az időt is kicselezhetjük és arcbőrünk idő előtti öregedését is megakadályozhatjuk.

Az arcápolásnál figyelembe kell venni a napszakot, vagyis nem mindegy, hogy milyen krémet használunk arcbőrünk ápolására nappal, illetve éjszaka. A nappali krémnek óvnia kell bőrünket a bennünket ért környezeti hatásoktól, illetve lényeges szempont az is, hogy fényvédő hatással is rendelkezzen. A nappali krémnek legyen könnyű állaga és gyorsan felszívódó legyen. Az éjszakai krémek pedig mindig több hatóanyagot tartalmaznak, hiszen legfőbb feladatuk bőrünk teljes körű regenerálása és a bőr maximális táplálása.

A kor előrehaladtával a szemkörnyék ápolására is különös gondot kell fordítani, hiszen itt jelennek meg az első ráncok, szarkalábak, de a fáradtság és kialvatlanság nyomai is a szem körül bukkannak fel legelőször és a leglátványosabban. Ilyenkor a szem alatti rész felduzzad és úgynevezett táskák jelennek meg alatta. A szemkörnyékápolók azt a cél szolgálják, hogy kisimítsák, vagyis feszessé és teltté tegyék a szem alatti területeket.

Az eddig felsoroltak a mindennapi ápolást foglalták magukba. Hetente egy vagy két alkalommal extra kényeztetésben is részesíthetjük arcbőrünket. Ezt megtehetjük arcradírozással és pakolások alkalmazásával. A bőrradírozással az elhalt hámsejteket távolítjuk el az arcbőrünkről, így arcunk sokkal fiatalabbnak és üdébbnek fog látszani. Emellett a hatóanyagok is könnyebben szívódnak fel, ha rendszeresen „peelingezünk”. Az arc radírozását követően feltehetünk egy tápláló, kényeztető pakolást is, amely szintén „megújítja” arcbőrünket, amely makulátlanná, fiatalossá és szinte hamvassá válik. Pakolást szintén az arcbőr típusának megfelelőt szükséges választani. Vásárolhatsz kész termékeket is, de saját magadnak is csinálhatsz pakolást zöldségekből, gyümölcsökből, gyógynövényes főzetből, agyagból, tejszínből és egyéb, otthon is fellelhető anyagokból.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*